Picnic FOOD FEST - impresii după cea mai delicioasă zi din an

Mar, 21/07/2015 - 14:54 -- semseoadmin
21 iulie 2015
Română

Duminica asta, pe 19 iulie, întreaga suprafață de 3,5 hectare de teren de la Sky Land s-a transformat într-o adevărată imensă bucătărie în aer liber, unde în jur de 5000 de oaspeți au gustat ce se mănâncă în restaurantele cu cei mai buni bucătari din Chișinău.

Farmecul și specificul acestui festival a fost lipsa totală în meniu a sarmalelor, plăcintelor, micilor și a mămăligii cu brânză. Mâncarea a fost una cu totul netradițională și deosebită ca aspect și gust. S-au servit stridii, sushiritto, falafel cu humus, prepelițe la grătar, rulouri asiatice, supă de sfeclă cu cașcaval dorblu, hamburgere negre, porumb copt condimentat, prăjituri delicioase, mâncare specială pentru copii, toate bucatele împachetate și servite delicat pentru orice capriciu. Sigur că deliciosul eveniment nu s-a putut desfășura fără limonadă răcoritoare și smoothie, sucuri sănătoase, vin rafinat, cidru de casă și bere (Ale) produsă de mici berării autohtone.

Muzica bună a răsunat pe teritoriu întreaga zi. Amatorii de filme au putut viziona într-un spațiu special amenajat cu ecran mare, 4 filme cu și despre bucătari, iar copiii au avut acces la o zonă a lor special amenajată cu jocuri, surprize și delicii sănătoase.

Și pentru că motivul principal al creării „Picnic FOOD FEST” nu a fost doar mâncarea bună adunată împreună, dar și unul educațional, doritorii curioși au putut participa la o școală gastronomică pentru îmbunătățirea aptitudinilor de bucătar și asculta prelegeri despre businessul de restaurant.

Ziua a fost frumoasă, cu mult soare, iar terenul - perfect amenajat cu pături pe iarbă și perne moi. Tot aici abonații Moldcell au putut să-și schimbe cartela SIM pe una USIM, pentru navigare Internet ca lumea 4G.