Cum a fost ieri la Open Air în scuarul catedralei…

Lun, 27/07/2015 - 18:09 -- semseoadmin
27 iulie 2015
Română

Cei ce au ajuns intenționat sau accidental în scuarul catedralei duminică, pe 26 iulie 2015, au trăit o experiență tare frumoasă și destul de rară în Chișinău, de a asculta muzică simfonică în aer liber interpretată de o impunătoare orchestră.

71 de instrumentiști din Moldova, România, Ucraina, Germania și Elveția cu solistul principal Dan Iulian Druțac și dirijorul Gabriel Bebeșelea (România) au explorat și s-au jucat cu sunetul atât de iscusit, încât au reușit să ducă fiecare spectator undeva în nori, pe câmpuri sau plaje, sau simplu undeva departe de grijile pământești.

Toți cei prezenți, indiferent de cât de aproape se aflau de scenă, s-au pomenit într-o sală improvizată imensă de concerte, dar cu o atmosferă nepretențioasă și prietenoasă, cu lumini și sunet superb. Fără necesitatea să aibă pe ei haine stricte de seară, chișinăuienii au ascultat piese din repertoriul lui Glinka, Ceaikovski, Sibelius, Bartók etc.

În acea seară timpul s-a oprit în loc în scuarul catedralei, oamenii au plecat fericiți de acolo și noi te invităm azi la „Sala cu Orgă ” la ora 20:00, la un frumos concert simfonic cu Chișinău Youth Orchestra și pe 15 august 2015, la teatrul „Eugen Ionesco” la concertul de închidere a seriei de concerte de vară din acest an, cu invitați speciali și surprize muzicale, cu detalii despre care vom reveni în scurt timp.