Amintiri plăcute din turneul România - Germania cu Chişinău Youth Orchestra

Joi, 06/08/2015 - 12:42 -- pcasu
06 august 2015
Română

Moldova are talente frumoase cu care ne mândrim și pe care îi redescoperim din ce în ce mai mult în fiecare zi.

De această dată vorbim de Chișinău Youth Orchestra care tocmai a revenit din turneul din România și Germania. Noi am parcurs cu ei acești peste 4000 de km și le-am urmărit cu sufletul la gură prestațiile frumoase și publicul fericit părăsind piețele și sălile de concert.

Concertul din vestul României, s-a ținut în cetatea Oradea, or. Oradea. Repetițiile au fost lungi și solicitante, pauza dinaintea concertului a fost emoționantă, timp în care s-a adunat multă lume, peste 500 de persoane curioase de frumos, familii cu copii, tineri și bătrâni. S-a servit vin, suc și cafea și s-a aplaudat mult și cu suflet.

Seara de 1 august 2015 a fost un al doilea mare succes rămas adânc întipărit în memoria celor prezenți, dar mai ales în memoria muzicienilor. Prestația solistului Ilian Gârneț, câștigător al prestigiosului concurs de vioară „Regina Elisabeta” a fost una extraordinară. Tânărul a interpretat renumitul „Concert pentru vioară” de Jean Sibelius, după care a fost aplaudat cu zel minute în șir. Iar „Rapsodia pe teme moldovenești” de Mieczysław Weinberg a fost cântată la bis de 4 ori în aceeași seară, lucru nemaipomenit la festivalul „Kultursommer Nordhessen” din Kessel, Germania.

Vă reamintim că cele 2 concerte europene au fost parte din cadrul proiectului de vară petrecut sub sloganul „Urmează-ți pasiunea”. Cei 75 de muzicieni, au trăit momente extraordinar de frumoase peste hotarele țării, dar și alături de voi, aici în Chișinău. Vă mulțumim că îi susțineți și vă așteptăm și la alte concerte cu muzică bună.

Vă mulțumim Chișinău Youth Orchestra pentru fiori și emoții frumoase și vă urăm toate bune, așa cum le-ați vestit voi!