„Urmează-ți pasiunea” cu Chişinău Youth Orchestra – încheiere și un nou început

Mie, 19/08/2015 - 11:03 -- semseoadmin
19 august 2015
Română

Programul concertelor de vară a Chișinău Youth Orchestra, desfășurat sub sloganul „Urmează-ți pasiunea”, a luat sfârșit. Două sentimente ne învăluie: mândrie – băieții au fost cu adevărat frumoși și ne-au convins că știu să atingă elegant toate coardele sufletului spectatorului și tristețe, că s-a terminat această frumoasă călătorie muzicală. Toate cele 5 concerte din Chișinău ne-au lăsat cu sentimentul că am mai vrea o continuare, am mai vrea încă un „Smells like teen spirit” şi o „Rapsodie pe teme moldovenești” la bis.

Concertul din 15 august de la Teatrul „Eugene Ionesco” a fost unul de închidere a proiectului, unul diferit de celelalte, unde s-au interpretat piese pop celebre cu aranjamente orchestrale clasice. Invitații speciali Nicoleta Nucă și Cătălin Josan au fost extraordinari. Ambii interpreți sunt uimitor de talentați, sunt o combinație perfectă de voci ce s-au completat ireproșabil una pe alta. „Cireșele amare”, „Beneath your beautiful”, „Vrei nu vrei” și multe alte piese acompaniate de cei 15 instrumentiști Chișinău Youth Orchestra au făcut seara de duminică să fie magică.

S-a aplaudat din nou minute în șir și s-a ieșit la bis, dar altfel nici că se putea. Amintim că și cele două concerte din Germania și Romania au avut un mare succes și răsunet și au dat tinerilor încredere în forțele proprii, fiind primul pas mare spre noi cuceriri pe plan internațional.

Muzicienii și-au luat vacanță, dar va fi una scurtă, pentru că septembrie începe cu noi repetiții, multe eforturi și muncă, căci sunt așteptați cu noi prestații spectaculoase, cu aplauze și zâmbete de mulțumire pentru talent și dedicație.

Spor la muncă să aveți și ne revedem în curând!