Moldcell și #InternetFărăGriji la Summit-ul ICT 2018

Moldcell a prezentat noul proiect educațional #InternetFărăGriji la Summit-ul ICT Moldova, cel mai important eveniment anual din domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Republica Moldova. Tema acestei ediții a fost Educația, iar proiectul #InternetFărăGriji despre protecția copiilor în mediul online s-a încadrat cum nu se poate mai bine în agendă.

La eveniment au fost prezenți primul ministru, miniștri și alți demnitari de stat de rang înalt, ambasadori, parteneri internaționali, rectori, directori și reprezentanți ai companiilor TIC și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ. Invitații au vorbit despre importanța dezvoltării sectorului TIC și au accentuat necesitatea susținerii educației ca fiind principala prerogativă pentru creșterea capitalului uman calificat, începând cu vârsta școlară.

Irina Strajescu, Director Comunicare, Moldcell:

”Speranțele cele mai mari sunt puse în elevii și studenții din toate instituțiile de învățământ din țară. Ne bucurăm că putem contribui la instruirea tinerei generații în dezvoltarea competențelor lor digitale, dar și în prevenirea riscurilor online. Recent am lansat proiectul educațional #InternetFărăGriji ce presupune organizarea de seminare practice gratuite privind siguranța online pentru părinți și copii, despre care am vorbit la Summit. Și de această dată, interesul față de proiect a fost exprimat explicit de cei prezenți în sală și am răspuns cu plăcere la întrebările și solicitările de după prezentare.”

***

Proiectul #InternetFărăGriji a fost lansat în Chișinău pe 31 martie, 2018, atunci când a fost organizat și primul seminar practic cu zeci de părinți și copii.

Acum, pornim cu toată încrederea prin orașele țării, pentru a ne asigura că și persoanele din regiuni vor beneficia gratuit de sfaturi practice despre siguranța online. În cadrul proiectului, Moldcell va desfășura asemenea seminare pe întreg parcursul acestui an. Astfel, reiterăm poziția noastră de furnizor de servicii de telefonie mobilă și Internet de calitate, dar și responsabilitatea socială. Urmărește-ne, ca să afli care va fi următoarea destinație.