Copiii grav bolnavi din Moldova au nevoie de ajutor. Chiar acum.

Partea 1. Alexandra.



Chiar acum, când citești aceste rânduri, sute de părinți din Moldova trăiesc cele mai cumplite clipe din viața lor. Tocmai au aflat că fiii sau fiicele lor, copii mai mici sau mai mari,  pe care i-au născut și i-au crescut cu dragoste, suferă de boli grave.

Datorită progresului uluitor al medicinii, multe din aceste maladii (viciu cardiac, cancer, boli genetice rare) pot fi tratate sau controlate  - dar nu în Moldova. E nevoie de consultații, cure de tratament și intervenții chirurgicale foarte scumpe peste hotarele țării.  Ce trebuie să facă acești părinți? Vând casă, mașină, bijuterii, iau credite pentru a-și salva copilul. Dar dacă nu au ce vinde? Ce fac ei atunci?

Mulți dintre părinți iau vina asupra lor - că nu au avut grijă cum trebuie, că nu au mâncat copiii ce trebuie, că nu au fost la doctor de câte ori trebuie, că au ales să-și crească copiii într-o țară săracă. Să fie asta vina acestor familii? Că au ales să rămână aici?

Noi nu căutăm vinovați. Noi doar încercăm de patru ani să găsim soluții. Să oferim suport financiar copiilor grav bolnavi. Să încurajăm părinții disperați și să le dăm speranță. Mai ales că speranța există. Mai ales că soluții, în cele mai multe cazuri, SUNT. E nevoie doar de bani.

Doar de bani și de dorința noastră a tuturor să ajutăm copiii noștri. Copiii acestei țări. Sau, cum li se mai spune, viitorul…

În următoarele săptămâni, te invităm să cunoști 4 copii eroi. Unii dintre ei au învins lupta cu boala datorită oamenilor cu inimă mare. Alții luptă în fiecare zi. Cu încredere și tărie sufletească suficientă să spargă munții.

Ajută-i. Din simplul motiv că îți stă în putere.

*Asociația ”Salvați viața” (www.savelife.md) activează de șase ani în Republica Moldova. Până acum, cu ajutorul oamenilor cu inimă mare au fost salvați deja 151 copii. Toate resursele financiare colectate de ”Salvați viața” sunt transferate direct pe contul clinicilor unde vor fi tratați copiii. Bunele practici de activitate ale asociației ”Salvați viața” sunt evaluate anual de Moldcell, prin standarde de conformitate recunoscute la nivel internațional. Nici compania Moldcell, nici Asociația ”Salvați viața” nu percep nici un fel de comisioane pentru donațiile tale.  

Modalități de ajutor.

Asociația ”Salvați viața”, în parteneriat cu compania Moldcell, propune câteva modalități de donație, simple și rapide:

1.       Expediați 30 de lei prin SMS la 0445. Serviciul este disponibil pentru abonați Moldcell, persoane fizice.

2.       Donații programate pentru copiii grav bolnavi

Abonații Moldcell au posibilitatea de a dona lunar 50 sau 100 de lei, activând serviciul de donații programate la numărul scurt 4040.
Pentru a dona 50 de lei lunar, trebuie doar să expediați un SMS cu conținutul 50 la 4040.
Pentru a dona 100 de lei lunar, trebuie doar să expediat un SMS cu conținutul 100 la 4040.
Astfel, de pe contul Dvs. Moldcell se va extrage lunar suma selectată în mod automat, fără operațiuni suplimentare.

Serviciul poate fi dezactivat, expediind un SMS cu conținutul 0 la 4040.
Suma selectată va fi extrasă o dată pe lună, în ziua primei activări a serviciului.
Suma selectată poate fi modificată oricând, expediind un SMS cu noua sumă dorită (50 sau 100 de lei) la 4040.
Serviciul va fi dezactivat automat, dacă abonatul nu are suficient credit pentru donații timp de 90 de zile de la ultima extragere cu succes a sumei selectate.
Serviciul de donații programate e disponibil exclusiv pentru abonații Moldcell, persoane fizice.
Toți banii colectați vor fi transferați Asociației Obștești ”Salvați viața”, pentru tratamentul copiilor grav bolnavi.

3.       Oriunde v-ați  afla, puteți dona orice sumă prin transfer online. Pentru detalii, accesați linkul www.savelife.md/donate/ . Pentru a efectua un transfer online, e nevoie doar de un card VISA sau Master Card, ce asigură verificarea 3D Secure. Donațiile online pot fi realizate din orice colț al lumii, inclusiv România, Rusia, Italia, Spania, Canada, SUA, etc.

Vă mulțumim!