Moldcell

Încălcarea Normelor Rutiere

Încălcarea Normelor Rutiere

Ai pierdut șirul punctelor de penalizare? Nu ești sigur dacă ai amenzi înregistrate? De acum, poți afla toată informația solicitată și personalizată, direct de pe telefonul tău mobil, prin intermediul unui SMS!

Acum, nu mai e necesar să te deplasezi undeva pentru a obține informația despre încălcările săvârşite şi accidentele rutiere cu implicarea mijloacelor de transport și alte încălcări înregistrate în baza de date a Poliției Rutiere. Fiind client Moldcell, poți primi această informație direct pe telefonul tău mobil, printtr-un SMS. Economisește timp!

Serviciul cu privire la încălcările rutiere este disponibil 24 din 24 de ore și se actualizează în permanență.

Cum funcționează serviciul?

SMS notificare despre încălcările regulilor de circulaţie înregistrate

În premieră pentru Republica Moldova, clienții Moldcell pot primi informația direct pe telefonul mobil, printr-un SMS, cu privire la încălcările regulilor de circulaţie înregistrate pe un anumit autovehicul, de "Sistemul de monitorizare şi Control " al MAI din Republica Moldova.

În cadrul serviciului „SMS notificare despre încălcările regulilor de circulaţie înregistrate”, poți primi notificări SMS cu privire la:

- încălcările regulilor de circulaţie înregistrate pe un anumit autovehicul, de către Sistemul automatizat „Sistemul de monitorizare de control al traficului”  pe teritoriu Republicii Moldova.


Pentru aceasta:

 1. Expediază SMS la numărul 9023, în format corect şi anume cu indicarea VIN Codului (numărul de şasiu al vehiculului), fără careva semne și spații străine;
 2. Ca răspuns la solicitarea efectuată  vei primi o notificare în care va fi indicată informaţia cu privire la activarea Serviciului cu abonament zilnic, pentru numărul de pe care s-a trimis solicitarea (cu indicarea tarifului pentru serviciu şi modalitatea de dezactivare);
 3. În cazul în care Sistemul automatizat de Monitoring și Control al Traficului cu privire la încălcările regulilor de circulaţie ale participațiilor la trafic și autovehiculelor va înregistra careva încălcări pentru VIN Codul solicitat, vei primi o notificare prin SMS;
 4. Pentru a dezactiva serviciul, expediază un SMS la numărul 9023, cu textul STOP şi cu indicarea VIN Codului (numărul caroseriei al vehiculului), fără careva semne și spații străine sau spaţii libere. (STOP111AAA111AAA);

Serviciul este prestat în bază de abonament zilnic și se tarifează cu 1 MDL /zi.

Notă:

 • Nu există restricții cu privire la numărul de notificări trimise unui Abonat pe parcursul zile
 • Pe un număr de telefon mobil pot să fie activate mai multe abonamente pentru serviciul dat, cu solicitarea informaţiei cu privire la mai multe VIN Coduri.
 • Pentru același mijloc de transport, serviciul poate fi activat pentru mai multe numere de telefon mobil concomitent.
 • În cazul în care abonatul nu va dispune de suficienţi bani în cont, serviciul solicitat nu va fi disponibil. Prestarea serviciului va fi reluată din momentul în care contul abonatului va fi suplinit cu suma minimă, necesară pentru acordarea serviciului dat.
 • Numărul de notificări expediate unui șofer abonat la serviciu nu are limită și depinde de numărul încălcărilor, înregistrate pentru VIN Codul solicitat.

SMS de verificare a aplicării penalităților

În cadrul serviciului „SMS de verificare a aplicării penalităţilor”, poți face Solicitări pentru a primi acces la informaţia cu privire la următoarele categorii:

 • prezenţa sau absenţa punctelor de penalizare;
 • prezenţa sau absenţa amenzilor neplătite, precum și lista lor;
 • suspendarea permisului de conducere;
 • transmiterea materialelor de încălcare în instanţa de judecată, dacă a avut loc deja.

Pentru aceasta:

 1. Trimite prima Solicitare, prin SMS la numărul 9021, cu indicarea contului personal (IDNP), format doar din 13 (treisprezece) cifre, fără careva semne si spații străine.
 2. Vei primi un mesaj de răspuns de la Organizator, în care va fi indicată informaţia provizorie generală, care va include careva informaţii ce se atribuie acestui IDNP, fără detalii şi precizări. 
 3. În caz de răspuns afirmativ, poți obţine informaţii mai ample şi detaliate pentru fiecare categorie în parte, dacă o astfel de informaţie este înregistrată în sistemul Organizatorului printr-o solicitare repetată la numărul scurt 9021, de pe acelaşi număr de telefon (MSISDN), cu indicarea numărului permisului de conducere a persoanei cărei îi corespunde IDNP expediat în Solicitarea anterioară sau cu indicarea numărului digital unic al oricărei dintre amenzile administrative neachitate, ale aceleiaşi persoane fizice. 
 4. Ca răspuns la solicitarea efectuată, vei primi informaţii pentru fiecare dintre categoriile indicate mai sus.

Prețul unui SMS la 9021 constituie 5 lei ( serviciul include 2 SMS-uri).

Regulamentul serviciului poate fi găsit pe www.pr.gov.md.

SMS de verificare privind accidentele rutiere înregistrate

În cadrul serviciului „SMS de verificare cu privire la înregistrarea Accidentelor Rutiere cu implicarea autovehiculelor”, poți face Solicitări pentru a primi acces la informaţia cu privire la:

- existenţa sau absenta înregistrărilor în sistemul automatizat al Organizatorului privind Accidentele Rutiere, pentru un anumit vehicul.

Pentru aceasta:

 1. Expediază un SMS la Numărul 9022, în format corect şi cu indicarea doar a VIN Codului (numărul șasiului vehiculului), format din diverse combinaţii de cifre și litere, fără careva semne și spații străine;
 2. Ca răspuns la solicitarea efectuată,  vei primi un mesaj de răspuns, în care va fi indicată informaţia ce se atribuie  VIN Codului (numărul de șasiu al vehiculului) expediat.
 3. În cazul în care pentru VIN Codul (numărul de şasiu al vehiculului) indicat de către Abonat în Solicitare va fi prezentă oricare informaţie, care confirmă înregistrarea Accidentelor Rutiere, atunci Abonatul va primi şi informaţii cu privire la data fiecărui Accident în parte. 

Prețul unui SMS la 9022 constituie 10 lei.

Regulamentul serviciului poate fi găsit pe www.pr.gov.md


Notă:

 • Notificarea privind implicarea automobilului în accidente rutiere nu este disponibilă pentru autovehiculele internaționale sau de stat.
 • Numărul de Solicitări pe care le poate expedia Abonatul, nu este limitat.