Cine suntem

Compania Moldcell este un operator digital de telecomunicații din Republica Moldova ce oferă inovații digitale și o gamă largă de planuri tarifare, produse și servicii de înaltă calitate prin intermediul rețelei sale de magazine amplasate în toată țara, precum și prin intermediul magazinului online Moldcell eShop.

Moldcell este o investiție străină directă, prezentă pe piața Republicii Moldova de peste 21 de ani, iar din 25 martie 2020 este parte a Grupului CG Corp Global.

Dar hai să vedem cum a fost an de an, din prima zi de la fondare:

Anul 2000

Ne-ați așteptat? Am venit! – Pe 28 aprilie, 2000, ne anunțăm venirea pe piață cu celebrul slogan și un cerb prietenos drept logo. Culoarea predominantă era portocalie. Primul oficiu a fost deschis pe str. Tighina 55, tot aici era situat și sediul central cu primii 40 de angajați.

Primul SMS În premieră pentru Moldova, lansăm primul pachet preplătit și serviciul SMS. La început mesajele puteau fi expediate doar înrețea. Serviciul era oferit gratuit și se bucura de un succes enorm.

Primul plan tarifar Primul prefix Moldcell a fost 794. Primul plan tarifar era Alocard, cu tarifare din impulsuri. Primul telefon vândut de partenerii noștri aparținea brandului Ericsson.

Anii 2001 – 2003

Primele inovații În anul 2001 lansăm primele 2 planuri tarifare cu plată în avans, Freestyle și Symphony. Tot atunci, în premieră pe Moldova, lansăm serviciul WAP.

Prima schimbare Schimbăm cerbul prietenos din logo pe o pasăre zburând spre soare, anunțând astfel noile valori ale companiei – libertate, noi orizonturi, încredere și puterea de a fi mereu la înălțime.

#1 în Mai multă viteză Premierele se țin lanț. În 2003 lansăm serviciul IP Cell și tehnologia HSCSD (High Speed Circuit Switched Data), ce permitea transferul de date de 4 ori mai repede, comparativ cu GSM.
 

Anul 2004

Fantasy ”Story Of My Life” Pe 7 aprilie, lansăm legendarul Abonament Fantasy, un succes fulminant datorită spotului memorabil și schemei neconvenționale de tarifare. Fiind cel mai bine vândut abonament din țară, Fantasy e desemnat Marca Comercială a Anului 2004.

Bursa Moldcell Lansăm proiectul continuu Bursa Moldcell, ce oferea o bursă lunară de 135$ timp de un an celor mai buni studenți. Mulți dintre studenți au devenit parte a companiei. Tot în 2004 lansăm în premieră protocolul USSD (comenzile prin coduri USSD).
 

Anul 2005

14 servicii noi timp de un an Un an de-a dreptul marcant, cu 14 servicii noi lansate. Moldova face cunoștință cu ThankYou (suplinirea contului altui abonat); GPRS; EDGE; MMS; Paparazzi, notificări scurte CallMe, Java Games, Love Chat, Security Mobile Service, GPRS în Roaming, Moldcell Transport Manager și primul pachet cu modem – Moldcell Data Kit.

”Alo, cu ce vă putem ajuta?” Deservirea clienților la telefon (Call Center) e disponibilă deja 24/7 (vechiul program 8:00 – 24:00/7) și este deschis primul Showroom, oficiul destinat exclusiv deservirii persoanelor juridice. Moldcell e desemnat Marca Comercială a Anului 2005, nominalizarea “Fidelitate”.
 

Anii 2009 – 2011

Anul plin de magie Anul plin de magie 2009 a fost anul în care abonații fac cunoștință cu “Viitorul tău începe astăzi”, Bring a buddy, Ezetop (supliniri de peste hotare), Fantasy Mariaj, licitația Fantasy Platinum, serviciul Music Expert, un plan tarifar nou INFINIT și cea mai mare tombolă – Magia premiilor, în 3 ediții și 3 apartamente drept marele premiu.

Marele rebranding În 2010, peste noapte, Moldcell devine violet. Alocard și YOYO devin Cartelă Moldcell, Fanstasy devine Abonament Moldcell, iar Postpaid a devenit Business Moldcell. Seara culminează cu un super concert Purple Party cu vedete internaționale, focuri de artificii și un show de lasere spectaculos.

Moldcell Cinema / Café / Club În perioada 2010-2011 am prezentat pieții Moldcell Cinema (fiecare al doilea bilet la Patria gratuit) Sună și Amuză, Aici Moldcell, Cartea Recordurilor. Deschidem Moldcell Café și lansăm programul Mclub. Tot atunci instalăm terminalele multifunctionale Moldcell, disponibile și astăzi.

Anii 2012 – 2014

Primul operator 4G În 2012 Moldcell devine primul operator ce oferă servicii 4G. Lansăm Moldcell Unpluged – la care ținem ca la o adevărată comoară. Concertele acustice invitau spectatorii să se relaxeze pe pernele mov și să asculte muzică de calitate ale artiștilor autohtoni și invitați din străinătate.

Lider în portabilitate chiar de la început 2013 – anul portabilității numerelor, când lansăm vestita platformă “Născut în Moldova” și “Ai noștri” cu un spot demn de promovarea țării. Lansăm oferta fără precedent – Nelimitat 160 și primim astfel de 3 ori mai multe portări comparativ cu ceilalți operatori, continuând să fim lideri ți astăzi.

Mobile ID – Semnătura Mobilă După lansarea serviciului Semnătura Mobilă, prezentăm proiectul primei colaborări de succes între stat și sectorul privat în domeniul identității mobile la întrunirea Asociaţiei Internaţionale a Operatorilor de Telefonie Mobilă la Rio de Janeiro. Drept urmare a acestei prezentări, Guvernul RM obţine premiul internațional „Best mGovernment”.

Anii 2015 – 2018

Era aplicațiilor mobile Lansăm cele mai tari aplicații – Moldcell TV, Safe Kids, aplicația BiP, unica ce permite să suni de peste hotare din minutele Abonament, și My Moldcell , care a ajuns în top 10 cele mai descărcate aplicații din Moldova la doar câteva zile după lansare.

YOU – Liber să fii TU Anii 2017-2018 a fost un succes, de la lansarea Abonamentului YOU, concertul LP, lansarea Abonamentului Regional, a noului program de loialitate, până la prezentarea noului serviciu Business inovativ – Virtual PBX. Doar pe parcursul unui singur an au fost deschise 25 Centre Moldcell noi.

Internet Fără Griji În 2018 lansăm la nivel de țară proiectul educațional permanent InternetFărăGriji, ce constă în seminare practice gratuite despre siguranța online pentru părinți și copii. Până la sfârșitul anului, la solicitările instituțiilor și părinților, au fost organizate seminare deja pentru sute de părinți și copii din 10 orașe diferite.

Anul 2019

Noul Magazin Online Lansăm noua versiunea a Magazinului Online, iar toate gadgeturile noi le le prezentăm în proiectul Moldcell Unbox. Mai multe aplicații apar rând pe rând: My Moldcell Business, M-Security, Super Quiz. Toate aplicațiile Moldcell și rețelele sociale devin disponibile gratruit în cel mai tare abonament pentru tineri – app2You.

Primul Campionat eSports din Moldova În luna mai organizăm Primul Campionat eSports Dota 2 din Moldova. Între timp, proiectul Internet Fără Griji crește semnificativ și număra deja mii de copii și părinți instruiți. A urmat aprecierea bine-meritată – proiectul e desemnat Marca Anului 2018, categoria Responsabil Social.

Noi servicii, noi Centre Moldcell Lansăm noul Abonament YOU+ cu îmbunătățiri considerabile, iar Abonamentul nou Regional 80 și Oferta 80 cuceresc inimile clienților datorită cantității generoase de servicii incluse. Tot în 2018 suntem și mai aproape de abonați cu încă 8 Centre Moldcell noi.

Anul 2020

Prima Ligă eSports din Moldova Moldcell lansează eSports League, prima Ligă de jocuri electronice din Moldova, care a debudat cu primul campionat CS:GO, unul din cele mai populare jocuri la nivel global.

Un nou început Pe 14 februarie Fintur Holdings B.V., deținută de Telia Company, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100% acțiuni, deținute în Moldcell, companiei CG Cell Technologies DAC, deținută de CG Corp Global. Pe 25 martie CG Cell Technologies DAC devine oficial noul proprietar Moldcell.

#TotulVaFiBine De pe 16 martie Centrele Moldcell se închid din cauza pandemiei, iar noi reinventăm activitatea comercială, orientând-o către online. Anunțăm și o serie de acțiuni de susținere a clienților, medicilor, pacienților, profesorilor, copiilor, a populației în general. Împreună salutăm un nou început. Împreună ne-am adaptat rapid la schimbare și știm că #TotulVaFiBine.

Anul 2021

Primul an în familia CG Corp Global Deja de un an, compania Moldcell a devenit parte a holdingului CG Corp Global, care ne-a inspirat cu ambiția și curajul de a atinge noi înălțimi, dar și prin filosofia profundă bazată pe principiul Afacerii cu Față Umană. Astăzi, apartenența Moldcell la conglomeratul CG Corp Global este transpusă și prin logo-ul reînnoit.

Primul an de integrare deplină a experienței online

eSIM – tehnologie inovatoare lansată în premieră în Republica Moldova de compania Moldcell, fiind unicul operator de telefonie mobilă care are acest serviciu în portofoliu. eSIM reprezintă o cartelă SIM digitală încorporată în telefon care valorifică la maxim potențialul smartphone-urilor de ultimă generație.

Magazinul Online Moldcell eShop, accesibil 24/7, a asigurat continuu, încă de la începutul pandemiei, disponibilitatea dispozitivelor, produselor și serviciilor Moldcell, cu livrare gratuită pe întreg teritoriul țării. Astfel, tot ce este mai important în materie de comunicare nu a încetat să fie prezent în viața abonaților Moldcell.


Aplicația My Moldcell, ajunsă în top cele mai descărcate și populare aplicații din Moldova, cu peste jumătate de milion de conturi create, a reinventat independența în administrarea propriului număr și continuă să reprezinte o platformă de primă necesitate pentru clienții Moldcell.

M-DOC – soluție inovatoare de business, prezentată pentru prima dată în Moldova de către compania Moldcell, care permite schimbul de documente și contracte în format electronic și semnarea acestora cu Semnătura Mobilă. M-DOC reprezintă un adevărat progres pentru mediul de afaceri de la noi din țară.

Primele planuri tarifare, 100% conectare online

Abonament NEXT, un plan tarifar inovativ și revoluționar, care reprezintă prin definiție următorul nivel în libertatea de alegere. Fiind primul plan tarifar prezentat în acest format, Abonament NEXT permite abonaților posibilitatea să decidă în fiecare lună cantitatea serviciilor incluse în funcție de necesitate.

e-Abonament – primul și unicul plan tarifar din Moldova, absolut digital, extrem de avantajos, pe care îl activezi singur prin înregistrare în aplicația My Moldcell, simplu și ușor. În acest fel, orice utilizator e-Abonament are acces la o cantitate impresionantă de minute și trafic internet, lunar, timp de 12 luni.

#1 în Portabilitate, de mai bine de 7 ani de la lansarea portabilității în Republica Moldova, compania Moldcell este lider incontestabil.

Primul an cu Moldcell PLUS, servicii de internet fix + TV O nouă direcție strategică adusă de acționarii Moldcell cu forțe și investiții noi, care a pus bazele unui nou model de business. Lansat recent, produsul capătă amploare tot mai mare cu fiecare zi, fiind parte integrantă din portofoliul de produse și servicii Moldcell.

Acest lucru va permite companiei Moldcell să ofere soluții convergente prin completarea serviciilor deja existente de telefonie și internet mobil. Infrastructura Moldcell PLUS este construită de la zero, utilizând doar echipament performant, ceea ce asigură viteză foarte înaltă a internetului și televiziune de înaltă calitate.

Primul an de activitate al Fundației Moldcell Lansată în 2020, Fundația Moldcell reprezintă o platformă care reunește toate inițiativele și proiectele de responsabilitate social-corporativă ale companiei Moldcell. Retrospectiva scurtei perioade de activitate înglobează contribuția substanțială în consolidarea eforturilor de combatere a pandemiei Covid-19; semnarea Memorandumului de Înțelegere între Asociația Companiilor din domeniul Industriilor Creative din Moldova și Fundația Moldcell, privind extinderea oportunităților educaționale digitale în Centrul Industriilor Creative ARTCOR; semnarea unui Acord de cooperare privind incluziunea digitală a persoanelor vârstnice prin dialog între generații cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).

#1 în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă Moldcell a devenit prima companie din Moldova care s-a angajat oficial să sprijine obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu ONU cu privire la sprijinul și promovarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ONU.