Angajatii MOLDCELL ajuta in lucrarile de renovare a gradinitelor din republica

Multi copii din satele Moldovei nu frecventeaza gradinitele, dar si-ar dori.

Ministerul Educatiei si Tineretului (MET) in parteneriat cu Administratia Publica Locala si parteneriat social cu MOLDCELL si-au propus sa implineasca visul copiilor din localitatile rurale de a avea o gradinita ingrijita si gata sa-i primeasca oricand.

In octombrie curent, reprezentanţii MET si un grup de voluntari din partea companiei MOLDCELL s-au alaturat actiunii pentru a finaliza in termen lucrarile de renovare a gradinitei “Solnasco” din localitatea Basarabeasca. Prin aceasta actiune, voluntarii au ajutat la zugravirea peretilor interiori ai cladirii astfel incat copiii din localitate sa poata veni la gradinita incepand chiar cu luna noiembrie.

Actiunea a fost realizata in cadrul proiectului de lunga durata „Educatie pentru Toti” care isi propune renovarea si infiintarea a 48 de gradinite si centre educationale de alternativa care vor primi pe langa toate acestea: mobila, materiale didactice si jucarii. Plus la aceasta, alte 50 institutii vor fi dotate cu acelasi echipament. In prima etapa a proiectului, toate cele 1328 de gradinite din tara, frecventate de circa 120 mii de copii, urmeaza sa fie dotate cu titluri de carte iar 150 gradinite vor primi jucarii, carti si jocuri. De asemenea, in cadrul proiectului au fost organizate seminare/training-uri pentru educatori, directori de gradinite, Administratia Publica Locala si voluntari cu scopul de a-i pregati in a comunica cu parintii/rudele privind importanta educatiei pre-scolare a copiilor in formarea personalitatii lor.

Pentru ca le pasa de generatia viitoare a tarii noastre, voluntari din cadrul companiei MOLDCELL - sustinatoare fidela a proiectelor de responsabilitate sociala - au declarat ca vor continua sa se implice personal in realizarea proiectului „Educatie pentru Toti” prin participarea in lucrarile de renovare organizate si in alte gradinite de pe teritoriul republicii.

Pentru implementarea proiectului catre 31 martie 2008, Republica Moldova a obtinut in anul 2006 un grant oferit de Fondul Fiduciar Catalitic, in valoare de 4,4 mln. USD. Sursele grantului sunt administrate de Banca Mondiala. Proiectul este realizat de Ministerul Educatiei si Tineretului (MET), in contextul implementarii Planului de Actiuni Consolidat in Educatie (2006-2008) cu asistenta tehnica UNICEF si UNESCO si in parteneriat cu MOLDCELL.