Chiril Gaburici – desemnat în funcţia de Director General al operatorului de telefonie mobilă MOLDCELL

Din 1 noiembrie 2008 poziţia de director general al operatorului de telefonie mobilă MOLDCELL va fi preluată de către fostul Şef al Direcţiei Vânzări al companiei, dl. Chiril Gaburici.
Chiril Gaburici îl va înlocui pe dl Yusuf Baykan care părăseşte funcţia curentă din proprie iniţiativă în favoarea avansării carierei profesionale.
Schimbarea conducerii MOLDCELL a fost anunţată public la 24 octombrie de către directorul operaţional TeliaSonera Eurasia*, dl. Halim Ateş, (director general MOLDCELL în perioada 2004-2006), aflat într-o vizită oficială în Moldova.
„Activând împreună în cadrul grupului aproape 10 ani, dorim să aducem d-lui Baykan sincere mulţumiri pentru muncă excelentă şi înalte performanţe obţinute, deţinând diverse funcţii de conducere, atât în calitate de director financiar în mai multe ţări, precum şi în calitate de director general al companiei MOLDCELL. Calităţile sale de lider şi cunoaşterea în profunzime a regiunilor în care a activat au contribuit considerabil la succesele realizate de către grupul nostru. Îi urăm mult succes în continuare şi atingerea unor noi înălţimi în cariera profesională”, a menţionat Halim Ateş în adresarea sa de mulţumire.
Chiril Gaburici se află în pragul vârstei de 32 ani, fiind specialist în economie cu vastă experienţă în vânzări, activează în cadrul companiei MOLDCELL din 2001 şi este unul dintre câştigătorii concursului “Topul Talentelor” organizat de grupul de telecomunicaţii „TeliaSonera” în care au participat 2000 de profesionişti din întreaga lume. Deţinând din mai 2004 funcţia de Şef al Direcţiei Vânzări MOLDCELL, dl. Gaburici dirijează vânzările regionale, corporative, coordonează dezvoltarea reţelei de distribuţie a operatorului care enumeră actualmente peste 1800 puncte de vânzări, printre care 14 Centre MOLDCELL de deservire complexă a abonaţilor.
Prezentând noul lider al companiei MOLDCELL, Halim Ateş a remarcat următoarele:
„Activând în MOLDCELL de mai bine de 7 ani, Chiril Gaburici a jucat un rol important în dezvoltarea companiei. Suntem ferm convinşi că, posedarea cunoştinţelor profunde despre companie şi piaţa locală, a abilităţilor de lider şi bun formator de echipă, a simţului comercial accentuat - vor asigura în continuare companiei MOLDCELL o dezvoltare de succes, atât pe piaţa de telecomunicaţii din Moldova, cât şi în cadrul grupului”.
Asumându-şi noile angajamente, Chiril Gaburici a asigurat că, operatorul va urma cursul de dezvoltare anunţat, transpunând în viaţă politicile unei bune guvernări şi cetăţenii corporative, de responsabilitate socială şi va oferi clienţilor săi în continuare comunicare mobilă de calitate, servicii performante la preţuri accesibile, investind în infrastructura şi viitorul Moldovei.
„MOLDCELL îşi va menţine poziţia de lider tehnologic pe piaţa din Moldova, având deja implementate în premieră 12 tehnologii avansate, cea mai recentă fiind tehnologia de generaţia a treia 3.5G”, a mai menţionat dl. Gaburici.
În cuvintele sale de încheiere, Halim Ateş a ţinut să menţioneze următoarele: „Decizia acţionarilor de a numi în funcţie de director general un specialist local denotă aprecierea performanţelor manifestate de echipa din Moldova pe de o parte şi nivelul înalt de încredere al acţionarilor într-o dezvoltare stabilă şi durabilă a companiei, pe de alta parte. Chiril Gaburici este unul dintre cei mai buni tineri specialişti ai grupului din aria de afaceri TeliaSonera Eurasia care posedă cunoştinţele, experienţa şi abilităţile necesare pentru a conduce MOLDCELL către noi succese şi realizări.”
Notă:
De la începutul activităţii sale, MOLDCELL a investit în infrastructura sa 120 milioane dolari americani şi planifică investirea a încă cel puţin 100 milioane dolari în următorii 5 ani. Conform datelor din 1 octombrie, 2008, reţeaua MOLDCELL este accesibilă la circa 96% din populaţia şi 96% din teritoriul Moldovei.
* Acţionarul majoritar MOLDCELL este compania suedezo-finlandeză TeliaSonera – unul dintre cele mai importante şi influente grupuri de telecomunicaţii din lume, al cărui număr de clienţi constituia 122.9 milioane la sfârşitul lui iunie 2008, în companiile deţinute direct precum şi cele asociate. TeliaSonera deţine poziţii de lider în Ţările Nordice şi Baltice, cu poziţii ferme în Eurasia, inclusiv Rusia (MegaFon) şi Turcia (Turkcell), şi ocupă locul 7 în lume după numărul de abonaţi. Operatorul MOLDCELL face parte din grupul de companii din aria de afaceri TeliaSonera Eurasia.