Noua generatie a serviciului Roaming

Folosind cu succes serviciile precum MMS, MMI, Call ME, Roaming (servicii tehnologic avansate pe care operatorii nu le ofera de regula segmentului de utilizatori ai pachetelor preplatite) utilizatorii ALOCARD vor beneficia in curand de serviciul Roaming pe baza unei noi tehnologii – CAMEL (Customized Applications for Mobile Enhanced Logic).

Compania MOLDCELL a implementat tehnologia CAMEL (faza 2) care presupune o seama de avantaje pentru clienti precum: confort, simplitate in utilizare si nu in ultimul rand - lipsa de formalitati.

Daca in prezent pentru a activa serviciul Roaming clientii telefoniei mobile din Moldova trebuie sa se prezinte inainte de plecare la unul din Centrele operatorului pentru a perfecta documente si a depune in avans o suma anumita in cont, datorita tehnologiei CAMEL utilizatorii pachetului preplatit ALOCARD vor fi scutiti de aceste formalitati. Utilizatorii pachetului va trebui doar sa aiba credit suficient pe cartela atunci cand vor pleca in Roaming. Clientii vor avea posibilitatea sa-si verifice contul in orice moment deoarece taxarea se va efectua on-line, acest lucru le va permite sa detina mai mult control asupra volumului de convorbiri efectuate in Roaming. Aflandu-se in Roaming, utilizatorii Alocard isi vor putea reincarca contul cu ajutorul cartelelor preplatite procurate inainte de plecare dar si prin intermediul serviciului “Thank you”, care presupune reincarcarea contului utilizatorului de catre alti clienti MOLDCELL din Moldova.

Implementarea noii tehnologii presupune un proces care se va desfasura pe etape dat fiind faptul ca va avea loc semnarea acordurilor de Roaming cu operatorii ce utilizeaza serviciul pe baza CAMEL.

Gratie parteneriatului cu MOLDCELL, clientii Megafon (Rusia), Turkcell (Turcia) si Proximus (Belgia), operatori de telefonie mobila care utilizeaza serviciul de Roaming pe baza tehnologiei CAMEL, deja pot utiliza acest serviciu in Republica Moldova, fapt care denota implementarea cu succes a primei etape a proiectului.

In prezent serviciul Roaming este disponibil cu 205 operatori din 132 de tari si regiuni ale lumii, iar GPRS Roaming cu retelele a 64 operatori din 41 de tari.

Conform datelor din 1 octombrie 2006, aria de acoperire a retelei MOLDCELL cuprinde peste 89,44% din teritoriul republicii si este disponibila pentru 90,70% din populatia tarii.