Proiectul Național de Lecturi Publice continuă

Peste 2500 de copii s-au întâlnit deja în acest an cu scriitorii lor preferați în cadrul Proiectului Național de Lecturi Publice, organizat de Moldcell în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova și Ministerul Educației. Al doilea an consecutiv, poeți, romancieri și eseiști din diverse generații circulă prin întreaga țară pentru a stabili un dialog cu tinerii cititori și a descoperi veritabile talente literare. Până la ora actuală, călătoria literară a cuprins 10 școli din raioanele Călărași, Criuleni, Hâncești, Ungheni, Orhei, Anenii Noi, Căușeni, dar și 3 tabere de vară de la Vadul lui Vodă, Criuleni, Ialoveni.

Deoarece Moldcell consideră prioritară motivarea tinerilor şi promovarea metodelor alternative de educaţie, în acest an au fost inaugurate şi se află în plină desfăşurare 5 ateliere de creaţie în zonele de Sud, Centru şi Nord ale țării. Până în prezent, datorită atelierelor, 250 de elevi au fost selectați și atrași în procesul de creație literară pentru ca la finele anului comisia de evaluare să-i desemneze pe cei mai buni dintre cei buni.

De asemenea, este gata să vadă lumina tiparului volumul câștigătoarei Concursului de Creație Literară desfășurat în 2011 în cadrul proiectului. Printre festivitățile ce vor avea loc pe 31 august pe Aleea Clasicilor din capitală, se numără și lansarea cărții de poezie ”Strada cu trandafiri”, de Diana Frumosu, absolventă a Liceului ”Boris Dînga” din Criuleni.

Din luna septembrie și până la sfârșitul anului, Moldcell va invita alte câteva mii de tineri să-și cunoască scriitorii, iar ultimele școli implicate în Proiectul Național de Lecturi Publice vor primi donații de carte din partea companiei.