Moldcell a organizat primul Campionat eSports Dota 2 din Moldova

Campionatul Dota 2 a fost întâmpinat cu entuziasm de tinerii pasionați de eSports, cu 60 de echipe înscrise pentru participare, dintre care 8 au fost selectate pentru a intra în turneu. Evenimentul final a reunit 2 dintre cele mai bune echipe, peste 200 de suporteri în sală și alte câteva sute de spectatori online. În urma a cinci jocuri, timp de 7 ore, învingătoare a ajuns echipa 4chanMD.

Sportul electronic sau eSports este pe cale să devină cel mai popular tip de sport din lume. Ne bucurăm că Moldova nu rămâne în urmă la acest capitol. Dovadă acestui fapt au fost cei 60 de gameri înscriși în primul Campionat eSports Dota 2 de la noi din țară.

Compania Moldcell, în calitate de promotor al digitalizării și susținător fidel al tendințelor de viitor, înțelege perfect potențialul imens și valoarea care se ascunde în spatele sportului electronic. De aceea, împreună cu Tekwill Academy Kids, a decis să organizeze primul eveniment de o astfel de amploare în Moldova.

Campionatul ne-a uimit nu doar prin numărul mare al doritorilor de a se înscrie în concurs, dar și prin cunoștințele, curajul și nivelul de pregătire al participanților. În urma a două semifinale pline de emoții, s-au conturat doi potențiali câștigători, echipele 4chanmd și Old Squad, care au luptat, cot la cot, pentru titlul de Campioni.
Fondul de premii a constituit 100 000 lei și a fost repartizat între trei echipe câștigătoare:

Locul 1 – 60 000 lei – echipa 4chanMD
Locul 2 – 30 000 lei – echipa Old Squad
Locul 3 – 10 000 lei – echipa hungry’ Wolves


Acum, când bătălia a luat sfârșit, suntem convinși că va urma continuarea. Pentru că ne dorim să susținem gamerii din Moldova, dar și să trezim interesul față de noile tehnologii în rândul tot mai multor tineri din țară.

Acest campionat reprezintă o oportunitate unică de valorificare a potențialului comunității de gameri, de propulsare a țării noastre pe agenda globală a sporturilor electronice, dar și pentru părinți de a se convinge că eSports este drumul ireversibil plin de beneficii pentru viitor.

Mulțumim tuturor participanților, suporterilor, dar și partenerilor, Tekwill Academy Kids și CYBER.MD. Ne vedem la următoarele ediții!


Despre Dota 2

Dota 2 este un joc competitiv de acțiune și strategie, jucat atât profesionist cât și ocazional de milioane de fani pasionați din întreaga lume. Este un session based multiplayer competitiv în care două echipe oponente au ca obiectiv eliminarea celeilalte. Fiecare jucător controlează un erou pe care trebuie să-l dezvolte îmbunătăţindu-i abilităţile şi cumpărându-i echipament.