#InternetFărăGriji premiat cu „Mercuriul de Aur” în cadrul concursului „Marca Anului 2018”

Pe 31 mai 2019, în cadrul concursului „Marca Comercială a Anului”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, proiectul educațional „Internet fără griji”, desfășurat de către compania Moldcell pe parcursul anului 2018, a fost desemnat cu titlul „Marca Anului 2018” în categoria „Responsabilitate Socială”.

Proiectul educațional „Internet fără griji”, inițiat de compania Moldcell în parteneriat cu Tekwill Academy Kids și Centrul Internațional „La Strada”, a fost lansat în anul 2018 și, până la sfârșitul lunii mai 2019, a ajuns în 10 localități din Moldova.

Inițiativa a luat viață datorită conștientizării importanței Internetului în viața modernă, în special, în procesul de educare a copiilor. În calitate de promotor în telecomunicații, compania Moldcell își dorește să contribuie la informarea unui public cât mai larg despre riscurile la care se expun utilizatorii Internetului, dacă nu respectă câteva reguli simple de securitate.

Anume din acest motiv, cu sprijinul partenerilor Tekwill Academy Kids și a Centrului Internațional „La Strada”, au fost create echipe mobile, cu participarea experților în Protecția datelor personale, Securitate informațională, Comunicare (Moldcell); pedagogi, psihologi („La Strada”) și mentori în robotică (Tekwill Academy Kids).

Proiectul „Internet fără griji” presupune o serie de seminare gratuite, desfășurate în instituțiile de învățământ din Moldova și se adresează atât copiilor, părinților, cât și pedagogilor. În cadrul acestor seminare, copiii nu doar află informații despre securitatea online, cât și participă la ateliere de robotică, dar și aplică cunoștințele acumulate în exerciții practice. Părinții și pedagogii, pe de altă parte, sunt instruiți cum să detecteze și să prevină experiențele mai puțin plăcute a copiilor pe Internet.

La momentul actual, proiectul educațional „Internet fără griji” numără 17 seminare, desfășurate în Chișinău și alte regiuni ale țării. Rezumatul uneia dintre aceste întâlniri îl poți urmări în video.


Interesul sporit față de proiect și numărul mare de cereri din partea diferitor instituții de învățământ din țară demonstrează importanța existenței unei astfel de inițiative la nivel național, dar și ne motivează să continuăm proiectul cu ediții noi. În acest an avem și mai multe orașe de vizitat.

Seminare gratuite pentru persoane juridice
Ne bucurăm că suntem utili și, deoarece seminarele educaționale au prins atât de bine în instituțiile de învățământ, ne-am gândit să le aducem și în cadrul companiilor, căci și printre angajați se regăsesc părinți, surori, frați și prieteni.

Primul asemenea eveniment la sediul unuia dintre partenerii noștri de afaceri s-a încununat cu succes. De aceea, suntem deschiși invitațiilor de colaborare atât din partea instituțiilor de învățământ, cât și din partea persoanelor juridice.

Seminarele „Internet fără griji” sunt gratuite. Pentru a solicita organizarea unui seminar în localitatea Dvs., ne puteți transmite detalii la adresa de e-mail events@moldcell.md