Moldcell lansează Digitally Responsible

Noua realitate, care a pus stăpânire pe toată lumea de la începutul pandemiei, dictează noi condiții și noi reguli de viață. Doar câteva luni în urmă, marea majoritate a activităților au trecut în regim online.

Irina Strajescu, Director Comunicare Moldcell

“Moldcell oferă toate serviciile de comunicare, dintre care și conexiune la internet. Este foarte important pentru noi modul în care copiii, adolescenții, părinții, bunicii folosesc internetul. De mulți ani, Moldcell depune efort pentru ca internetul să fie accesibil și, mai cu seamă, sigur pentru toți abonații noștri. Responsabil digital este strategia comună de responsabilitate socială a companiei Moldcell.”

Strategia Digitally Responsible întrunește:

Siguranța online pentru copii, adolescenți și părinți
Proiectul educațional #InternetFărăGriji lansat de Moldcell acum doi ani și mediatizat în toată țara. În acest an, proiectul a continuat în format online, LIVE-uri săptămânale pe Facebook.

Buneii și internetul
Cinci ani în urmă, Moldcell a străbătut Moldova în lung și în lat cu seminare gratuite pentru persoanele în vârstă despre beneficiile internetului. În acest an, am creat un program special de formare online și un ghid, cu ajutorul căruia, nepoții le pot explica cu ușurință buneilor cum să se bucure de toate avantajele lumii virtuale.
Gaming responsabil și eSports
Moldcell promovează o abordare echilibrată între viața reală și cea virtuală, bazată pe respectarea restricțiilor de vârstă, principii de nediscriminare, bunăvoință și implicare a părinților. Detalii despre jocurile online, pentru părinți.

Soluții tehnice pentru siguranța online a copiilor
Moldcell este prima și unica companie din Moldova care oferă servicii de control parental – Kaspersky Safe Kids, care permite părinților să le ofere copiilor acces sigur la internet, din punct de vedere tehnic.

Responsabilitatea socială online și offline
ADN-ul companiei – proiectul de voluntariat Purple Team Moldcell, e despre grija pentru mediu, susținerea proiectelor culturale, artă, educație. Purple Team constituie o parte vitală a strategiei companiei.

Toate acestea și multe alte inițiative, combinate în strategia Digitally Responsible, reflectă responsabilitatea socială a companiei, care are grijă ca internetul să fie nu doar accesibil, dar și sigur, pentru toate categoriile de utilizatori. Aflați mai multe despre siguranța online și urmărește toate actualizările strategiei pe pagina Digitally Responsible.

.