Despre Moldcell

Compania Moldcell fondată în 2000 este un operator digital de telecomunicații din Republica Moldova ce oferă inovații digitale și o gamă largă de planuri tarifare, produse și servicii de înaltă calitate prin intermediul rețelei sale de magazine situate prin toată Republica precum și magazinului online Moldcell eShop.

Moldcell este o investiție străină directă, prezentă pe piața Republicii Moldova de peste 20 de ani, iar din 25 martie, 2020 compania Moldcell este partea CG Cell Technologies DAC, partea Grupului CG Corp Global.
În acești 20 de ani, compania Moldcell a investit peste 5 miliarde de lei, a contribuit la bugetul de stat cu peste 2 miliarde de lei prin impozite și taxe. La moment în cadrul companiei activează peste 400 de angajați direcți, dar prin intermediul lanțului său valoric, compania oferă locuri de muncă la peste 4 000 de persoane.

Digitalizarea stă la baza strategiei companiei Moldcell. În anul 2020 – anul pandemiei, Moldcell a extins gama de servicii oferite de către Moldcell eshop ce oferă orice produs și serviciu Moldcell ce sunt livrate în orice colt al țării. Compania continuă să lanseze tehnologii inovatoare și servicii digitale atât pentru clienții corporativi, cum este M-Doc, virtual PBX, cât și pentru clienți, persoane fizice: eAbonament, eSIM, abonament NEXT, etc.

Moldcell se ghidează de principii de etică și conformitate în administrarea afacerii sale, fapt ce a fost recunoscut prin intermediul Premiului de Integritate: Trofeul Integrității în cadrul concursului national Marca Comercială a Anului.

Compania Moldcell este o companiei social responsabilă care pe parcursul activității sale a susținut mii de proiecte și initiative ce contribuie la dezvoltarea durabilă a societății. Inspirați de acționarii companiei Moldcell, Grupul CG Corp Global și activitatea Fundației Chaudhary inființate de aceștia, în toamna anului 2020 Moldcell a lansat Fundația Moldcell care își propune să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din Moldova, prin combinarea elementelor de transformare digitală și utilizarea tehnologiilor, reieșind din cei patru piloni de activitate în domeniile cheie: Educație, Societate, Investiții de impact Social și Implementarea Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă.

Moldcell a oferit suport considerabil și în lupta cu pandemia Covid 19, valoarea caruia a depășit 10 milioane lei.

Moldcell este prima și unica companie din Republica Moldova care a semnat Memorandumul de Înțelegere privind susținere și promovare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU și prin toată activitatea sa precum și a Fundației Moldcell contribuie la atingerea acestora.
Din 2013, anul în care a fost lansat serviciul de portabilitate a numerelor, compania Moldcell este lider în portabilitate, fiind în topul preferințelor atunci când utilizatorii de telefonie mobilă și fixă aleg sa-și schimbe operatorul păstrându-și numărul de telefon.