Moldcell

Congresul Mondial 3GSM

Congresul Mondial 3GSM

Cel mai important eveniment al anului 2007 în domeniul comunicaţiilor mobile - Congresul Mondial 3GSM – a avut loc în Barcelona, Spania (12-15 februarie).

În premieră, Fintur Holdings BV, acţionarul majoritar al companiei MOLDCELL, deţinut în proporţie de 58,55% de cel mai influent grup de telecomunicaţii mobile din regiunea Baltică şi Nordică - TeliaSonera, a participat la Congresul Mondial 3GSM alături de operatorii afiliaţi printre care a fost prezentă şi compania Moldcell.  

Yusuf Baykan, directorul general Moldcell a ţinut să menţioneze următoarele: „Intenţionăm să revenim de la Congres cu o multitudine de idei axate pe marginea obiectivului nostru esenţial – de a ajuta Moldova să ţină pasul cu tendinţele pieţei mondiale de telecomunicaţii.”

Cea de-a 12-a Ceremonie a Decernării Premiilor „Global Mobile Awards”, care sunt asimilate premiilor Oscar în domeniul telecomunicaţiilor mobile, a avut loc în cadrul Congresului pe data de 13 februarie în incinta Palatului Naţional al Barcelonei.

Notă: Organizatorul Congresului Mondial 3GSM din 2007 este Asociaţia GSM (AGSM) – asociaţie mondială care numără peste 700 de operatori de telefonie mobilă din 217 ţări ale lumii. Membrii AGSM, printre care figurează şi compania Moldcell, deservesc în total peste 2 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă din lume, adică 82 % din numărul total al utilizatorilor.