Învață buneii să folosească Internetul mobil și comunică cu ei pe rețele sociale

Ai putea trăi fără Internet? Poți să nu răspunzi, știm că nu ;) E la modă, e simplu, nu are limite. Ce zici să oferim toate aceste posibilități și părinților, și buneilor noștri? Se pare că au rămas un pic în urmă, iar dacă totuși ne ajung, avem toți de câștigat.

Deci, ce vrem să facem împreună?

Vrem să facem întâlniri cu tineri și tineri în suflet, adică niște șezători moderne cu buneii, în care să-i învățăm ce este Internetul mobil, la ce bun ne servește și cum poate fi folosit așa ca toți să fie fericiți. E o ocazie în plus să te vezi cu buneii, să îi înveți, împreună cu noi, cum se folosește un smartphone și ce le poate oferi acesta. Pe scurt, vrem să vorbim despre:


Cum pot comunica
 nu doar prin apeluri și SMS


Acum chiar pot vedea dacă porți căciulă iarna și dacă mănânci sănătos ;) Cu cine ieși în oraș, dacă mergi la teatru, și cât de târziu te întorci acasă.


 


Ce este un email
și cum se creează


Vom crea adrese electronice pas cu pas și vom explica la ce folosește. Vom delimita clar, cui se poate de dat adresa și demonstra ce simplă devine viața când ai o poștă electronică.


Cum creăm parole
și cum le folosim


În plus, vom vorbi de ce e bine să avem totuși parole diferite pentru diferite siteuri, care parolă poate fi considerată sigură și care – nu. Din ce trebuie să consiste o parolă de încredere.


Setări
de confidențialitate
 

Pentru că și noțiuni precum „prieteni”, „public” și „privat” pot fi complicate, e nevoie să le explicăm și înțelegem. Cu cine și ce informație putem să împărtășim pe online, și de cine e bine să ne ținem mai departe.


 


Setări pentru profiluri
pe rețelele sociale


Pentru tinerii care au crescut cu aceste noțiuni, poate fi simplu. Vrem să ne asigurăm că și părinții, și buneii le folosesc corect.

 


Cum facem experiența
digitală cât mai plăcută


Ne propunem să îi învățăm pe bunici cele mai utile lucruri: să facă comenzi rapide, să marească fontul în telefon, să se asigure că intră pe site-uri sigure, să păstreze și să șteargă informații sau fișiere.

Reguli

Atenție, nepoți! Iată câteva reguli de învățare cu buneii:

Aveți răbdare
Cândva părinții și buneii au avut foarte multă răbdare cu voi. Mai țineți minte că anume ei ne-au învățat să ținem lingura în mână?
Fiți empatici
Nu tot ce este simplu pentru voi, e simplu pentru toți. Amintiți-vă când ați navigat pentru prima dată pe Internet și cât de complicată vi s-a părut procedura.
Ascultați atent
Părinții și buneii noștri au avut o viață foarte diferită de a noastră, de asta e interesantă și uneori incredibilă, pe bune.
Savurați aceste clipe
Nimeni nu se bucură atât de mult de comunicarea cu noi ca părinții și buneii noștri. Ei au cea mai curată dragoste din lume.
Îmbrăcați-vă gros, frumos și mâncați tot ce vi se propune
Pentru ei e foarte important să fie utili. Oferiți-le posibilitatea asta, nu vă costă nimic. Uitați pentru o clipă de trendurile modei și asculți bunicii.
Puneți întrebări
Cu siguranță, există lucruri pe care buneii tăi ar vrea să le cunoască, dar se rușinează să întrebe. Întreabă-i tu, ce le-ar plăcea să afle, ce îi interesează și spune-le unde să caute aceste informații.

Ghid

Ca să fie mai simplu și pentru tine, și pentru bunici, am creat și un ghid care conține toate informațiile necesare despre Internet. Îl vei primi și la evenimentele noastre, dar dacă îl pierzi sau vrei să salvăm împreună planeta, îl poți descărca de aici.

GHID ÎN ROMÂNĂ