Primul an cu #FundațiaMoldcell. Un An de și mai multă IMPLICARE!

Fundația Moldcell împlinește un an de activitate, în care a adunat proiecte cu și despre oameni. O platformă care unește toate inițiativele și proiectele în domeniul responsabilității sociale și corporative. Nu a fost ușor, dar prin eforturi comune, am devenit mai uniți. Am rămas conectați la nevoile oamenilor, am oferit suport financiar celor mai puțin avantajați și am răspuns prompt tuturor provocărilor la care am fost supuși.

Nirvana Chaudhary, Președintele Fundației Moldcell, Vice-președinte al Fundației Chaudhary și Director general al Chaudhary Group

“Suntem atât de bucuroși că activitatea Fundației Moldcell se bazează pe filosofia CG Corp Global precum că business-ul are față umană. Primul an cu Fundația Moldcell a contribuit considerabil la dezvoltarea socială a Republicii Moldova. O să investim în continuare în bunăstarea acestei minunate țări.”

Irina Strajescu, Director Executiv al Fundației Moldcell 


“Primul an cu Fundația Moldcell a fost remarcabil. Și anume datorită proiectelor pe care le-am lansat, oamenilor pe care i-am ajutat și parteneriatelor care au generat idei fantastice și realizarea acestora. Mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor Fundației Moldcell pentru încredere și suport.

Totul abia începe!”


Toate pentru a face din Moldova un loc mai bun de trai, accesibil pentru toți

Împreună, pentru a fi sănătoși – #TotulVaFiBine: Fundația Moldcell a fost lansată atunci când s-a avut cel mai mult nevoie de ea. În anul în care tot globul pământesc s-a confruntat cu virusul Covid – 19. Nu am rămas indiferenți și am donat 10 ventilatoare pulmonare pentru 8 spitale din țară, minute/trafic internet gratuit pentru medici, copii, profesori, 5000 de combinezoane de protecție, prânzuri calde zilnice personalului medical timp de un an.

Buneii și Internetul: Mediatizat în toată țara și cunoscut peste hotarele țării, proiectul #LikeDeLaBunei s-a axat pe integrarea persoanelor în vârstă în lumea digitală. În urma sesiunilor, buneii au învățat cum să achite facturi online, să se folosească de rețele sociale, să vorbească online cu cei dragi peste hotare, să descarce aplicații utile sau să facă fotografii/video. Toate astea le-au învățat cu ajutorul voluntarilor Fundației și în așa fel am conectat două generații să comunice mai eficient.

Am combinat digitalul și potențialul creativ: O țară se promovează cel mai bine prin ceea ce creează. #FundațiaMoldcell susține și promovează tinerii din industriile creative, ca aceștia să rămână acasă și să-și valorifice talentul în Moldova. În așa fel, Fundația a extins parteneriatul cu Asociația COR și Centrul Artcor.

 

Siguranța online a copiilor: Proiectul #InternetFărăGriji a străbătut toată țara cu sesiuni despre protejarea copiilor, părinților, adolescenților de capcanele mediului virtual. Am organizat LIVE-uri cu specialiști în domeniu utile atât copiilor, cât și părinților.

Gaming responsabil: Compania Moldcell și #FundațiaMoldcell promovează echilibrul între jocurile video, relația în familie, activitățile școlare și sănătatea mintală. Timp de 1 an de zile, am organizat campionate online ce implică o competiție sănătoasă, gaming responsabil și distracție alături de prieteni.

Promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă: Fiind parte a CG Corp Global și inspirați de Fundația Chaudhary, în 2020, am fost primii care am semnat un Memorandum de Înțelegere cu ONU Moldova, în vederea promovării ODD: Educație, sănătate, protejarea mediului, cultură, proiecte sociale cu impact major pentru societate.

Protejarea mediului: Moldcell Transport Manager – soluția ce oferă posibilitatea creării traseului optim de deplasare. eSIM – cartela digitală ce o înlocuiește pe cea din plastic. Deja de mai bine de 3 ani, compania Moldcell nu utilizează pungi de plastic, doar din hârtie și pânză, reutilizabile.

 
Vedeți în video de mai jos, cât de mult contează pentru noi susținerea voastră.



Pentru a afla mai multe despre toate proiectele Fundației Moldcell, accesați aici

Mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut: UNFPA, Keystone Moldova, HelpAge International, Artcor, Asociația Companiilor COR.