Lucrări Tehnice în Rețeaua GSM Moldcell

În data de 6 decembrie, în unele rețele mobile, sunt planificate lucrări tehnice pentru reconfigurarea spectrului de frecvențe radio de 900 MHz, distribuit de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice şi Tehnologia Informației (ANRCETI) în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului cu privire la Programului de management al spectrului de frecvente radio 116/2013.

Compania Moldcell va depune eforturi considerabile ca utilizatorii finali să nu fie afectați, însă exista probabilitatea ca serviciile voce/2G şi Internet/GPRS să fie afectate pe parcursul a 24 de ore. Din acest considerent, pentru a evita inconveniențele, recomandăm ca la această dată în meniul telefonului să fie modificată setarea de rețea şi sa fie ales regimul 3G/HSPA. Pentru ajutor vă rugăm sa vă adresați la Centrele Moldcell sau la nr. de tel. 444 (gratuit în rețeaua Moldcell)

Moldcell a obținut licența pentru frecvența în bandă de 900 MHz la 15 august 2014. Compania a achitat în bugetul de stat 25,5 mil. Euro pentru dreptul de a utiliza în decurs de 15 ani atât frecvența de  900 MHz, cât şi alte două frecvențe de 800 şi 1800 MHz