Moldcell îndeamnă: ”Ascultă-ți inima. Salvează viața”

Este în puterea noastră să schimbăm lucrurile în bine, dacă ascultăm ce ne spune inima, avem compasiune şi ne dorim să trăim într-o ţară cu copii sănătoşi şi fericiţi.

Compania Moldcell lansează platforma socială „Ascultă-ţi inima. Salvează viaţa”, destinată ajutorării copiilor grav bolnavi, beneficiari ai Asociaţiei Obşteşti „Salvaţi viaţa”. Aceşti micuţi îşi doresc să iasă învingători din lupta cu suferinţa, iar victoria este posibilă prin intervenţii chirurgicale complicate şi costisitoare peste hotare.

Platforma socială a fost lansată pe data de 7 martie, în cadrul unui eveniment caritabil inedit, organizat exclusiv pentru femei la Leogrand Convention Center. Cele mai generoase doamne și domnișoare ale capitalei s-au adunat, în ajunul sărbătorii de 8 martie, pentru a se distra într-o atmosferă relaxantă, de primăvară și a contribui la o cauză nobilă: salvarea vieților de copii.

Rodica Verbeniuc, șef secție Comunicări Corporative, Moldcell:

”Pe tot parcursul activității sale, compania Moldcell a creat oportunități mai bune pentru oamenii din Moldova, contribuind la implementarea a peste 400 de proiecte de responsabilitate social corporativă. Am decis să dedicăm anul 2013 carității și solidarității. Alături de toți clienții, partenerii și cetățenii Moldovei, ne propunem să ajutăm viața să învingă. Evenimentul de astăzi deschide șirul acțiunilor comune cu Asociația ”Salvați viața”. Deloc întâmplător, am dedicat această seară doamnelor, deoarece simbolul dăruirii are chip feminin.  Îi invităm pe toți să urmărească programul activităților pentru acest an și să se ralieze, de la mic la mare.”

Asociația ”Salvați viața” a fost fondată în anul 2010, cu scopul de a aduna și distribui donații voluntare pentru diagnosticarea, tratamentul și operarea copiilor grav bolnavi din Moldova.

Aliona Bercaci, președintele Asociației Obștești ”Salvați viața”:

”Până la ora actuală, am reușit să ajutăm 63 de copii, dar lista este mult mai lungă. În această seară, scopul nostru de bază este să adunăm suma necesară pentru intervenția chirurgicală pe cord a Ecaterinei Șevcenco, de doar 1 anișor. Datorită Moldcell, suntem siguri că vom reuși să-i oferim Katiușei șansa de a se bucura de copilărie.”

La evenimentul caritabil, au fost amenajate 5 zone de activități distractive și interactive pentru invitate. Zona ”Frumusețe” a fost amenajată de compania ”Keune”, care a oferit produse exclusive de îngrijire a părului, dar și consultații prețioase. În zona ”Hand made”, partenerii de la ”Locals” au adunat cei mai inimoși artizani care au pus la vânzare obiecte originale, ce conferă un stil unic celor care le poartă. La zona ”Cooking”, revista ”Prosto & Vkusno” a pregătit delicii culinare și le-a ”suflat” doamnelor noi trucuri în bucătărie. Artistul Vasile Botnaru a oferit cu amabilitate 10 desene pictate în vin pentru a fi achiziționate în scopuri caritabile. În final, nicio petrecere nu poate reuși fără vin. Compania Etcetera a pus la dispoziție produsele și specialiștii săi, care au destăinuit secretele unei degustații de vin autentice.
Și interpreții Olia Tira, Mihai Teodor, Cristina Croitoru, Karizma, Cristy Rouge, Tania Cerga au fost impresionați de misiunea evenimentului caritabil, acceptând să cânte doar pentru satisfacția lor morală.

Barkin Secen, director general al companiei Moldcell:

”Sunt emoționat și recunoscător tuturor prietenilor Moldcell care au reacționat la invitația noastră și ne-au onorat cu prezența în această seară minunată. De asemenea, țin să mulțumesc din suflet partenerilor evenimentului, pentru receptivitate și implicare necondiționată. Acum am certitudinea că suntem o mare familie și, împreună, reușim să facem lucruri mari pentru copiii Moldovei.”

Organizarea serii de caritate ”Ascultă-ți inima. Salvează viața” a fost posibilă datorită implicării partenerilor: Leogrand, Idea.md, Prosto & Vkusno, Keune, Etcetera, Locals, Feminim dom, Olexpo.

Pentru intervenţia chirurgicală a Ecaterniei Şevcenco sunt necesari 10 mii 450 de euro. În cadrul evenimentului, au fost colectaţi 9 mii 318 euro, iar restul sumei va fi completat de compania Moldcell.