Moldcell oferă 10 ventilatoare pulmonare pentru 8 spitale din țară

Moldcell continuă să fie alături de eroii din prima linie de luptă cu noul Coronavirus. Pentru a-i ajuta pe medicii în misiunea lor dificilă, precum și pentru a contribui la creșterea numărului de persoane însănătoșite, pe data de 20 iulie compania Moldcell, susținută de acționarul său CG Cell, a oferit 10 ventilatoare pulmonare pentru opt spitale cu profil COVID din țară.

Astfel, ventilatoarele au fost instalate la Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime, Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalul Raional Comrat ”Isaac Gurfinchel”, Spitalul Clinic Municipal Bălți, Spitalul Raional Cahul.

Irina Strajescu, Director Comunicări Moldcell

“Moldcell este membru activ al comunității. Oferim ajutor tuturor celor care au nevoie de el. Trafic gratuit pentru abonați, trafic și minute gratuite pentru profesori, elevi, secții de terapie intensivă din toate spitalele din Moldova, familii social vulnerabile. Suntem recunoscători medicilor și lucrătorilor medicali din țară. Din primele zile ale luptei cu pandemia, ei primesc minute pentru apeluri gratuite și trafic Internet de la Moldcell pentru a comunica atât cu pacienții și colegii, cât și cu cei dragi; beneficiază zilnic de prânzuri calde și Wi-Fi gratuit în spitalul Moldexpo; sunt mai protejați cu cele cinci mii de combinezoane de protecție, donate de către Moldcell. Astăzi donăm cu recunoștință 10 ventilatoare pulmonare atât de necesare pentru 8 spitale din țară.

La nivel mondial cererea pentru ventilatoare pulmonare este foare mare. Compania Moldcell a depus un efort enorm pentru a le putea aduce la noi în tară, unde acestea sunt atât de necesare.”

Mihai Ciocanu, Director Institutul de Medicină Urgentă

”Această donație, care a venit astăzi din partea companiei Moldcell, nu este importantă doar ca sumă de bani, pentru că aceste 10 aparate de ventilație mecanică costă peste 3 milioane de lei, dar și consistență, fiindcă într-adevăr, la momentul de față, cel mai important element în tratamentul intensiv al pacienților Covid sunt ventilatoarele. Le mulțumesc companiei Moldcell și pentru alegerea pentru care au făcut-o. Aparatele Hemilton C1 reprezintă vârful terapiei intensive în toată lumea. Noi vă mulțumim foarte mult.”

Andrei Uncuța, Director Spitalul Clinic Republican

”Ventilatorul este un echipament indispensabil în cadrul terapiei intensive. Utilizarea lor acum la moment este o importantă acțiune pentru salvare a pacientilor. De fiecare dată, noi calculăm câte ventilatoare avem, de fiecare dată, ne gandim dacă avem în rezervă ventilatoare în caz că mai vin pacienți suplimentari, pacienți pentru terapie intensivă cât pentru ventilarea pulmonară mecanică, atât și pentru ventilarea non invazivă, care la fel este destul de importantă. Cunoașteți bine despre deficitul de ventilatoare care este acum în lume. Chiar și de la producători, aceste ventilatoare ajung foarte greu. Vreau să mulțumesc și finanțatorilor, și producătorilor, pentru o reușită de a aduce aceste ventilatoare pentru specialiștii noștri, căci fără ele este foarte dificil să activăm. Un ventilator în plus este o viață salvată la moment, de aceea vă mulțumim mult.”


Marina Golovaci, Secretar de stat, Ministerul Sănătății

”Din numele Ministerului Sănătății, Muncii și a Protecției Sociale, țin să aduc mulțumiri pentru acest parteneriat cu compania Moldcell, pe care îl avem practic de la începutul pandemiei. Problema acordării asistenței medicale pacienților în stare gravă și foarte gravă este una la nivel mondial, cu ea se confruntă majoritatea țărilor. Astfel, de capacitățile de acordare a acestei asistențe medicale în cadrul secțiilor de terapie intensivă, și nu în ultimul rând dotarea acestor secții cu suficiente utilaje, este extrem de importantă pentru salvarea vieților omenești, a pacienților bolnavi de Covid. Mulțumim din tot sufletul pentru această donație, extrem de importantă, care va fortifica capacitățile spitalelor la nivel municipal, dar și la nivelul întregii republici. Sunt sigură că doar cu eforturi comune a întregii societăți noi vom putea face față și vom putea combate această pandemie.”

Carolina Bugaian, Vice Director General Moldcell

“Din primele zile ale pandemiei le spunem abonaților noștri că #TotulVaFiBine. Acest motto, pe care abonații Moldcell îl văd pe ecranele telefoanelor sale, reflectă încrederea companiei Moldcell că situația pandemică declanșată de Covid-19 va fi depășită printr-un efort comun. Întreaga familie Moldcell – acționarii grupul CG Cell, angajații, partenerii și clienții s-au antrenat activ în lupta cu pandemia.

Am lansat o întreagă serie de proiecte și acțiuni pentru susținerea medicilor, clienților, pacienților, profesorilor și elevilor. Valoarea acestora până în momentul actual depășește 8 milioane de lei. Nu ne oprim aici, pentru că țara noastră mai are nevoie de susținerea necesară și în continuare. Sperăm mult că 10 ventilatoare oferite astăzi, precum și toate inițiativele Moldcell îndreptate spre lupta cu pandemia, vor contribui la creșterea numărului de persoane însănătoșite și la revenirea la normalitate în cel mai scurt timp posibil.”

#FamiliaMoldcell va continua să ofere susținerea necesară pentru îmbunătățirea situației create în urma declanșării crizei cauzate de Covid-19.

#TotulVaFiBine