Conectivitate fără limite: Moldcell a lansat tehnologia 5G în Republica Moldova

Compania Moldcell sărbătorește cea 24-a aniversare cu o realizare revoluționară: lansarea tehnologiei 5G, cu echipament exclusiv certificat european, conform celor mai înalte standarde de securitate. Acest eveniment semnificativ subliniază angajamentul Moldcell de a conduce progresul tehnologic și de a îmbunătăți conectivitatea clienților săi.

Industria telecomunicațiilor, atât la nivel global, cât și în Republica Moldova, se dezvoltă puternic, iar introducerea tehnologiei 5G anunță o nouă eră a standardelor și soluțiilor de rețea pentru bandă largă mobilă, IoT, rețele de comuncații critice, segmentarea rețelei, securitatea rețelei radio, ș.a.

Nirvana Chaudhary, Președintele Consiliului de Administrație Moldcell: „Lansarea tehnologiei 5G reprezintă un salt monumental către o Moldovă mai conectată și mai avansată tehnologic. Această realizare subliniază angajamentul nostru de a promova progresul și de a furniza experiențe excepționale pentru clienții noștri.”

Pe baza a 24 de ani de colaborare de succes, Moldcell și Ericsson, lider mondial în mediul în schimbare rapidă al tehnologiei comunicațiilor, au anunțat un parteneriat strategic pentru următorii cinci ani, menit să transforme peisajul digital al Republicii Moldova. Acest parteneriat își propune să accelereze transformarea digitală a Moldovei și adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G.

  Scopul parteneriatului include aplicarea tehnologiei 5G în Republica Moldova, nu doar pentru consumatorii de bandă largă mobilă, ci și în alte zone, pășind astfel într-o nouă etapă de cooperare strategică. Moldcell își propune să ofere clienților săi o experiență de rețea de ultimă oră, utilizând soluțiile 5G avansate de la Ericsson. Această inițiativă va viza îmbunătățiri ale vitezei de conectivitate, latenței, fiabilității și securității.

Andrea Missori, șeful departamentului de sud-est al Mediteranei și Eurasiei, Ericsson, a comentat: „Parteneriatul nostru de lungă durată cu Moldcell se bazează pe inovație și evoluția rețelei pentru a îmbunătăți experiențele clienților și transformarea digitală a industriilor. Împreună, modelăm viitorul conectivității digitale în Moldova prin introducerea 5G”.

Adela Dorofei, Directoarea Departamentului Tehnic Moldcell, a subliniat angajamentul companiei de a valorifica expertiza Ericsson în sincronizarea și optimizarea rețelei pentru a asigura o tranziție fără probleme la tehnologia 5G, declarând: „Parteneriatul nostru cu Ericsson ne permite să implementăm produse inovatoare RAN și Core și soluții, oferind viteze de conectivitate mai rapide, latență redusă și performanțe de rețea mai fiabile și mai sigure pentru clienții noștri.”

Carolina Bugaian, Directoarea Generală Moldcell, a remarcat:
„Colaborarea noastră cu Ericsson semnifică o alianță strategică axată pe furnizarea de soluții și servicii de ultimă oră clienților noștri. Lansarea 5G este o dovadă a viziunii noastre comune de a crea un viitor mai inteligent și mai conectat pentru Moldova."

Astfel, utilizând spectrul disponibil cu neutralitatea tehnologică, rețeaua Moldcell va fi complet alimentată de Ericsson, implementând produse și soluții inovatoare RAN și Core. Tehnologia 5G permite o viteză mai mare de conectivitate, o latență redusă și o performanță mai fiabilă și mai sigură a rețelei. Implementarea tehnologiei 5G va accelera tranziția către economia digitală și verde a Moldovei, iar noul parteneriat va redefini standardele de conectivitate în Moldova.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului și ai ambasadelor, clienți B2B, asociații de afaceri și parteneri, prezentând o serie de cazuri care demonstrează puterea transformatoare a tehnologiei 5G. Acestea includ experiențe sportive imersive, soluții digitale duble pentru porturi și depozite, inovații bazate pe inteligența artificială și antrenamente imersive bazate pe realitate virtuală.

 

Tehnologia 5G promite o conectivitate mai rapidă și deschide uși către o gamă largă de posibilități, de la aplicații IoT la rețele critice și experiențe îmbunătățite de bandă largă mobilă. Prin această colaborare, Moldcell își propune să stabilească noi repere în performanța rețelei, fiabilitatea și experiența clienților, consolidându-și poziția de lider în industrie, stimulând progresul și prosperitatea pentru afaceri și comunități deopotrivă.

Despre Moldcell

Moldcell este o companie de telecomunicații din Moldova care oferă o gamă largă de servicii mobile, inclusiv voce, internet mobil, televiziune și Internet fix prin Fibră optică și servicii financiare mobile. Moldcell se angajează să ofere clienților săi cea mai bună experiență posibilă și să sprijine dezvoltarea industriei de telecomunicații în Moldova.

Despre Ericsson

Ericsson le permite furnizorilor de servicii de comunicații și întreprinderilor să capteze întreaga valoare a conectivității. Portofoliul companiei se întinde pe următoarele domenii de activitate: rețele, software și servicii cloud, soluții wireless pentru întreprinderi, platformă globală de comunicații și tehnologii și afaceri noi. Este conceput pentru a ajuta clienții să devină digital, să sporească eficiența și să găsească noi fluxuri de venituri. Investițiile în inovare ale Ericsson au adus beneficiile mobilității și ale benzii largi mobile pentru miliarde de oameni la nivel global. Acțiunile Ericsson sunt listate la Nasdaq Stockholm și la Nasdaq New York. www.ericsson.com