Angajatii MOLDCELL continua sa se implice activ in lucrarile de renovare a gradinitelor din republica

Din ianuarie 2008 copiii din Calfa, raionul Anenii Noi, vor avea posibilitatea de a frecventa primele institutii educationale prescolare din localitate.

Ministerul Educaţiei si Tineretului (MET) in parteneriat cu Administratia Publica Locala, compania MOLDCELL si societatea civila si-a propus implinirea visului copiilor din Calfa de a frecventa o institutie educationala prescolara.

In 13 decembrie, pentru a cataliza finalizarea lucrarilor de renovare a centrului comunitar si a gradinitei din localitate, reprezentantii MET in frunte cu viceministrul d-l Valentin Crudu, alaturi de o echipa de voluntari, compusa din angajatii companiei MOLDCELL, au vopsit instalatiile de termoficare din aceste doua institutii. Centrul comunitar si gradinita din satul Calfa vor mai fi dotate cu mobilier, echipamente, jucarii, materiale didactice, un teren de joaca si sport pentru copii.

Actiunea este realizata in cadrul proiectului „Educatie pentru Toti”, care isi propune renovarea si infiintarea a 48 de gradinite si centre educationale de alternativa. Aceste institutii educationale prescolare vor primi mobila, materiale didactice si jucarii, iar alte 104 vor fi dotate cu acelasi echipament.

Pentru implementarea proiectului catre 31 martie 2008, Republica Moldova a obtinut in anul 2006 un grant oferit de Fondul Fiduciar Catalitic in valoare de 4,4 mln. USD.