Concursul Naţional de Business Planuri pentru Tineri

În perioada februarie – iunie 2012, Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) în colaborare cu Junior Chamber International Moldova (JCI Moldova) cu susținerea Fundației ARGIDIUS organizează Concursul Național de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2012), ediţia a VIII-a.Scopul acestui concurs este de a susține și promova ideile tinerilor cu vârsta cuprinsă intre 18-35 de ani care doresc să-și deschidă sau să dezvolte propria afacere.

Compania Moldcell s-a alăturat proiectului, oferind nu doar susţinere financiară, dar şi transfer de experienţă. În calitate de partener general, Moldcell – prin echipa sa de profesionişti – va face mentoring, ghidând tinerii şi oferindu-le sprijinul necesar în procesul de pregătire şi selecţie. Oferirea oportunităţilor de dezvoltare, instruire şi promovare a tinerilor din Moldova constituie o direcţie prioritară în politicile RSC ale Moldcell. Astfel, operatorul continuă să investească în programe educaţionale de lungă durată precum  „Bursa Moldcell”, „Viitorul tău începe astăzi”, „Proiectul naţional de lecturi publice”, „ITineret” etc.

Participanţii CBP2012 vor avea posibilitatea de a concura pentru granturi de inițiere a afacerii, vor acumula cunoştinţe în elaborarea unui plan de afaceri de succes, vor fi susținuți și ghidați de către mentori profesioniști, iar finaliştii vor avea şansa să-şi prezente idea și capacitățile de antreprenor, investitorilor prezenți la  Gala Ideilor de Afaceri.

Concursul se desfăşoară în 5 etape:

I etapă – Lansarea concursului și înregistrarea participanților prin înregistrarea on-line a conceptelor de afacere – 21 februarie – 22 martie 2012
II etapă – Selectarea a 50 de participanți  prin evaluarea conceptelor și intervievarea directă – 26 matie -3 aprilie 2012
III etapă – Cursuri de instruire și consultanța mentorilor pentru tinerii de la etapa a doua 7 aprilie – 27 mai 2012 
IV etapă – Selectarea finaliștilor în baza  evaluării planurilor  de afaceri elaborate și a prezentărilor orale în fața juriului profesionist – 4-17 iunie 2012
V etapă – Decernarea a 19  finaliști, care vor primi granturi pentru  inițierea sau dezvoltarea afacerii, în cadrul la Gala Ideilor de Afaceri - 21 iunie 2012. 

Fiecare etapă se finalizează cu o selectare pentru următoarea etapă. Astfel, din toţi cei care se vor  înregistra la Concurs în prima etapă vor fi selectaţi 50 de participanţi pentru etapa de instruire, iar din cei care vor prezenta planul de afaceri, se vor selecta 19 candidați, care vor primi granturi pentru dezvoltarea afacerii.

Valoarea grantului va fi intre 3 mii și 10 mii de EURO.

Informaţia despre ediţiile precedente ale Concursului este accesibilă pe site-ul www.antim.org