Moldcell premiază tinerii cu idei de afaceri

Cei 19 finalişti ai Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri 2012 (CBP 2012),care au elaborat cele mai bune planuri de afaceri au primit din partea Moldcell tablete, smartphonuri, modeme pentru Internet mobil şi cartele Moldcell în valoare totală de circa 51 mii lei.

„Dezvoltarea şi promovarea tinerilor din Moldova reprezintă o prioritate în politica de responsabilitate socială a companiei, deoarece marchează recunoaşterea talentului şi încurajează performanţa. Finaliştii acestui proiect au demonstrat că cel mai bun paşaport în viaţă este cartea şi că talentul este răsplătit atunci cînd depui multă sîrguinţă şi pasiune”, a declarat şeful Secţiei Comunicări Corporative Moldcell, Rodica Verbeniuc.

Ce de-a VIII-a ediţie a CBP a fost organizată de Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) în colaborare cu Junior Chamber International Moldova (JCI Moldova) prin susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali. Concursul are ca scop susţinerea tinerilor cu spirit de antreprenor şi transformarea ideilor inovative în afaceri de succes. La ediţia din acest an s-au înregistrat 1366 persoane cu vîrsta cuprinsă între 18 - 35 de ani. Din aceştia au fost selectate 55 de persoane care au urmat cursuri de instruire antreprenorială în domenii precum: planificarea afacerii, evidenţa şi planificarea financiară, comunicarea şi căile posibile de finanţare a afacerii.

De menţionat că Moldcell este recunoscută în plan naţional pentru politica activă de responsabilitate socială. Pînă în prezent, compania a investit în programe educaţionale de lungă durată precum „Bursa Moldcell”, „Viitorul tău începe astăzi”, „Proiectul naţional de lecturi publice”, „ITineret” etc.

Moldcell prestează servicii de telefonie mobila în standard GSM, internet mobil (Internet ca lumea) şi TV mobil. Moldcell s-a lansat în aprilie 2000 şi a implementat în premieră 14 tehnologii noi în R. Moldova. Moldcell este parte a grupului suedezo-finlandez „TeliaSonera”, prezent în 20 ţări şi cu peste 170 milioane de abonaţi la activ. Misiunea Moldcell este să ajute oamenii şi companiile să comunice simplu, eficient şi accesibil, creînd o lume cu oportunităţi mai bună.