Moldcell a susţinut Festivalul „Cuptorul Blogosferic”

Compania Moldcell a sponsorizat Festivalul culturii de socializare “Cuptorul Blogosferic”, organizat în premieră în R. Moldova, în perioada 14 – 15 iulie, la Complexul istorico-arheologic Orheiul Vechi.

Evenimentul a întrunit 30 de bloggeri, care au dezbătut subiecte cu tematică socială şi s-au bucurat de o atmosferă creativă în unul din cele mai pitoreşti locuri din Europa. Bloggerii au format trei grupuri de lucruri, iar  problemele identificate şi soluţiile propuse au demonstrat că bloggerii sunt conectaţi la realitatea din R. Moldova şi ţin mâna pe pulsul comunităţilor în care trăiesc.

Echipa învingătoare a fost condusă de ambasadorul R. Moldova în Estonia, Victor Guzun, iar ideea lor a fost votată cu majoritate de voturi. Problema identificată de această echipă vizează securitatea pietonală şi reducerea numărului de accidente cu implicarea pietonilor, în special în zonele rurale, unde iluminarea pe timp de noapte lasă mult de dorit. Una din soluţiile propuse pentru această problemă se referă la dotarea pietonilor cu elemente reflectorizante, în condiţii de vizibilitate redusă.

„Dezbaterea problemelor de însemnătate socială într-un concurs de idei este dovada că Moldcell este parte a acestei comunităţi şi că dorim să schimbăm lucrurile în bine acolo unde este posibil. În calitate de partener general al evenimentului, Moldcell a acordat echipei învingătoare premii speciale - ceasuri de mână”, a declarat în cadrul evenimentului reprezentantul Secţiei Comunicări Corporative Moldcell, Alexandru Josan.

Iulian Bercu, unul din organizatorii festivalului “Cuptorul Blogosferic”, susţine că prin efort comun bloggerii pot soluţiona probleme dureroase pentru societate.

„Festivalul culturii de socializare este o activitate inedită atât ca scop, precum şi ca mod de desfăşurare. Prin acest eveniment am încercat să oferim o platformă de comunicare pentru reprezentanţii media socială, în cadrul căreia să punem în discuţie o serie de teme privind implicarea în campanii sociale. Totodată, datorită susţinerii generoase din partea companiei Moldcell, am reuşit să adunăm bloggerii împreună, să ne cunoaştem mai bine şi să acţionăm conjugat pentru o cauză socială”, a afirmat Iulian Bercu.

De notat că Moldcell este unul din cei mai fideli susţinători ai mediei sociale din R. Moldova. În anul precedent compania Moldcell a susţinut inclusiv Festivalul „Blogovăţ”, orientat spre promovarea şi încurajarea blogging-ului ca spațiu alternativ de exprimare. 

Compania Moldcell oferă asistenţă în diverse domenii de activitate pentru dezvoltarea durabilă a R. Moldova – cultură, educaţie, sănătate, sport, IT, etc.  Pînă în prezent Moldcell a susţinut peste 370 de proiecte şi a investit mai mult de $ 2 mln.