Moldcell promovează drepturile clienților la protecția datelor cu caracter personal

Protecția datelor cu caracter personal este un subiect de actualitate, iar încălcarea acestui drept reprezintă o fraudă majoră. De Ziua Protecției Datelor, marcată la 28 ianuarie, Moldcell şi Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, au sensibilizat cetățenii cu privire la importanța protejării datelor.

Pentru a crește gradul de informare și implicare legat de acest subiect, compania Moldcell a expediat abonaților săi un mesaj SMS tematic. Directorul general Moldcell, dl. Barkin Secen, susține că organizațiile care colectează și procesează informații cu caracter personal au obligația de a le proteja împotriva abuzurilor.

„Moldcell operează un volum sporit de informații și date, iar încrederea clienților noștri în modul în care gestionăm aceste date este esențială pentru reputația noastră”, a declarat Directorul general Barkin Secen. „Datele personale ale abonaților Moldcell sunt prelucrate și păstrate în siguranță, iar respectarea acestor drepturi este prevăzută de legislația R. Moldova, precum și de politicile grupului internațional TeliaSonera, acționar principal al companiei Moldcell”.

Drept garanție că Moldcell protejează datele cu caracter personal ale clienților și asigură confidențialitatea lor, este succesul său în afaceri şi reputația de operator responsabil pe piața din R. Moldova. Compania dispune de mecanisme moderne de prevenire a accesului neautorizat al datelor, aplicate la nivelul întregului grup TeliaSonera, cu 190.6 milioane de abonaţi în țările nordice, baltice și regiunea Eurasia.