Moldcell lansează serviciul e-Sănătate: Asistentul personal de sănătate, direct de pe telefon

Moldcell anunță lansarea serviciului e-Sănătate, o noutate pentru Republica Moldova, adaptată nevoilor diverse ale publicului larg din toată țara. Acest serviciu este conceput pentru a satisface nevoile diverse de îngrijire a sănătății și pentru a asigura accesul la sfaturi medicale de calitate pentru cetățenii de toate vârstele, direct de pe telefon.
 

În urma pandemiei globale, importanța serviciilor online de sănătate a crescut exponențial. Serviciul e-Sănătate de la Moldcell a apărut ca o soluție oportună pentru a satisface această cerere în plină dezvoltare și oferă acces direct la o rețea extinsă de specialiști atât din Moldova, cât și din România. Această rețea cuprinde experți în sănătatea fizică și psiho-emoțională, psihoterapeuți, profesioniști în wellness și multe altele, toate fără constrângerile călătoriilor fizice.

Dezvoltat în parteneriat cu Hilio, o platformă dedicată serviciilor de bunăstare și sănătate psiho-emoțională, acest serviciu reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea accesibilității la îndrumări medicale pentru cetățenii Republicii Moldova. Prin intermediul acestei platforme, utilizatorii se pot conecta cu o multitudine de specialiști din Moldova și România, care acoperă diverse domenii de sănătate. Alegerea unui specialist, stabilirea unei întâlniri și accesarea sfaturilor medicale nu au fost niciodată mai simple, datorită platformei Hilio, ușor de utilizat.

Carolina Bugaian, Directoare Generală Moldcell: “Suntem bucuroși să aducem serviciul e-Sănătate tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Noi credem că tehnologia trebuie să fie centrată pe oameni și să vină în sprijinul lor, iar fuziunea domeniului de sănătate și tehnologie se aliniază cu misiunea noastră de a aduce întreaga lume în mâinile abonaților noștri pentru ca ei să-și trăiască viața din plin.”

Abonații Moldcell se bucură de diverse beneficii, inclusiv instrumente gratuite în aplicație, acces la o multitudine de articole Hilio care oferă sfaturi bazate pe cercetări științifice și abonamente la preț fix care includ consultații cu medici din RM și reduceri la ședințele ulterioare. În plus, abonații beneficiază de reduceri pentru consultațiile cu specialiști din România.

Olga Pavlic, Directoarea Departamentului de Servicii Financiare Mobile și Inovații în Afaceri, Moldcell:
“Parteneriatul cu Hilio, platformă dezvoltată în România, ne permite să oferim accesul la sfaturi medicale pentru abonații noștri și nu doar, să oferim prețuri rentabile și să îmbunătățim accesul la servicii medicale de calitate.”

 

Acest parteneriat semnifică un pas important în transformarea digitală a asistenței medicale din Moldova și are ca scop să democratizeze accesul la îndrumarea medicală de calitate, asigurându-se că aceasta este disponibilă pentru toți cetățenii Republicii Moldova.  
 

Hilio, partenerul acestui proiect, se mândrește cu o comunitate de peste 1.000 de specialiști, inclusiv psihologi, psihoterapeuți, medici, experți în coaching și bunăstare, care sunt dedicați să ajute utilizatorii să se simtă mai bine, atât fizic, cât și emoțional. Toți specialiștii Hilio sunt licențiați și validați.

Mihai Bran, Co-fondator Hilio, Doctor:
“Parteneriatul cu Moldcell reprezintă un pas important în strategia de extindere a companiei Hilio către piețe noi, acolo unde prin expertiza noastră putem să aducem valoare dar și complementaritate sistemului medical și pacienților. Sunt un susținător al inovării și transformării sistemului medical pentru binele pacienților. Încă din 2016 am văzut telemedicina ca fiind o inovare ce va ajunge să salveze vieți, fie că vorbim de prevenție și acces la servicii medicale la distanță acolo unde nu există competențe locale, fie că ne referim la intervenții medicale la distanță între doctor - doctor sau doctor - spital. În calitate de medic sunt onorat că pot contribui la această inovare și transformare a sistemului medical prin construirea Hilio, platforma de e-sănătate din România.”

Bogdan Lefter, Co-fondator Hilio: ”Am lucrat cu Moldcell în strânsă legătură la dezvoltarea serviciului de e-Sănătate dedicat cetățenilor din Republica Moldova, prin customizarea soluției tehnice, integrări între platformele Hilio și Moldcell, dar și prin securizarea de parteneriate cu clinici și specialiști care să ofere servicii medicale și de psihoterapie la cele mai înalte standarde. Avem o experiența de peste 7 ani în livrarea de servicii de psihoterapie și medicale în regim de telemedicină în România, și continuăm să învățăm și să îmbunătățim accesul și experiența utilizatorilor noștri. Platforma Hilio a fost construită încă de la început într-o arhitectură flexibilă și cu funcționalități care să permită customizări și integrări rapide cu terți dar și extinderea cu ușurință pe alte piețe, cum ar fi de exemplu prin opțiunea de a achiziționa serviciile de sănătate în multiple monede. Suntem încrezători că alături de Moldcell și partenerii medicali locali vom crește gradul de utilizare a serviciilor digitale de sănătate și în Republica Moldova, cu un impact pozitiv asupra prevenției și calității vieții.”

Mai multe detalii despre condițiile de utilizare a serviciului și Abonamente disponbile: LINK

 

 

Serviciul e-Sănătate de la Moldcell reprezintă o extensie a proiectului pilot de succes „Incluziunea digitală pentru servicii sociale și e-sănătate”, care a fost lansat în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) și Proiectul Tehnologiile Viitorului. Această inițiativă își propune să promoveze consultanța medicală online în Republica Moldova și să îmbunătățească accesul la serviciile de sănătate, în special pentru persoanele care locuiesc în zonele rurale și îndepărtate.