Moldcell

Beneficiarii “Cursurilor de engleză pentru jurnalişti” ediţia 5, şi-au ridicat diplomele

Cei zece jurnalişti, beneficiari ai cursului de limba engleză, care a avut loc în perioada septembrie – decembrie 2010, şi-au ridicat certificatele de finisare cu succes a orelor. Ceremonia de finisare a cursurilor s-a desfăşurat în ambianţa cu totul deosebită a cafenelei Moldcell Cafe, în care tehnologiile îţi servesc cafeaua, recent deschisă în inima capitalei. Certificatele au fost înmânate de către Rodica Verbeniuc, şefa secţiei Comunicări Corporative Moldcell şi Olesea Curalov, reprezentantul Top English School of Today.

Andrei GHILAN, redactor revista Business Class, participant “Cursuri de engleză pentru jurnalişti” ediţia 5: “Activând în domeniul mass media ştiu foarte bine că nu există nimic mai de preţ decât abilitatea de a-i înţelege pe oameni şi de a fi auzit. Cum zicea Antoine de Saint-Exupéry: ”Cel mai mare lux este acela al comunicării umane». Am descoperit pentru mine o nouă lume datorită cursurilor de limbă engleză organizate pentru jurnalişti de către operatorul de telefonie mobilă Moldcell. Nu exagerez. Am cunoscut vorbitori de limbă engleză din diferite părţi ale lumii. Încep acum ziua accesând pagina web The Economist, mă informez din multe alte resurse mass media online. Consider că astfel de schimbări mi-au priit nu doar mie, dar şi revistei Business Class pentru care lucrez.

În afară de mine, zeci de colegi de breaslă au frecventat cursurile de engleză oferite de Moldcell. Astfel, compania contribuie la dezvoltarea jurnalismului din Moldova şi contribuie la democratizarea societăţii noastre. Aduc sincere mulţumuri companiei Moldcell.”

Doritorii de a-şi aprofunda cunoştinţele existente în limba engleză şi de a participa în următoarea ediţie a proiectului sunt rugaţi să expedieze documentele de aplicare la adresa electronică: i.cretu@moldcell.md până pe data de 10 ianuarie 2011. 

În concurs pot participa jurnaliştii care:

 • sunt disponibili să frecventeze orele de curs care vor avea loc în capitală timp de 5 luni, de trei ori pe săptămână (ianuarie-mai 2011);
 • activează în prezent în calitate de jurnalişti şi au intenţia de a-şi continua cariera în jurnalism şi
 • sunt clienţi Moldcell. 

Condiţii de aplicare:

 • completarea formularului de aplicare
 • un eseu în enlgeză de maxim 200 de cuvinte explicând motivaţia de a participa în concurs, aşteptările de la cursul de engleză şi planurile profesionale pe viitor;
 • copia scanată a unui document care certifică faptul că participantul activează la moment în domeniul jurnalisticii (de ex. copia legitimaţiei de presă vizată);
 • CV-ul profesional şi
 • copia scanată a scrisorii de recomandare din partea superiorului direct.

Pe parcursul acestui curs jurnaliştii vor avea posibilitatea să–şi perfecteze cunoştinţele în limba engleză atât prin teorie cât şi prin exerciţii practice frecventând orele uneia dintre cele mai performante instituţii din domeniu – Top English School of Today.

Din iulie 2008 şi până în prezent, de cursurile de engleză oferite de către compania Moldcell au beneficiat 50 de jurnalişti din peste 30 instituţii mass-media din ţară:

 • Televiziunile: TV7, NIT, TV Moldova Internaţional şi Moldova 1, N4, TVC21, Jurnal TV;
 • Posturile de radio: Moldova Internaţional şi Vocea Basarabiei,
 • Ziarele: Jurnal de Chişinău, Flux, Economist, Economicescoe obozrenie, Edinaia Gagauzia, Capital Market, Evreiscoe mestecico, Timpul de Dimineaţă, Trud 7, Nezavisimaia Moldova;
 • Agenţile informationale: Moldpres, Infotag, Infoprim şi Infomarket
 • Asociatia Presei Independente (API), Centrul mass-media militară, Associated Press, Societatea informaţională BasaMediaNet (agenda.md)
 • Portalul informativ-analitic All Moldova şi Politik.md
 • Revistele:”Business Class” şi “Munchhausen”.

Pentru a afla mai multe detalii contactaţi secţia Comunicări Corporative a companiei Moldcell: tel. 206010 sau e-mail: i.cretu@moldcell.md.

jurnalisti