Moldcell îşi prezintă imaginea reînnoită

Operatorul de telefonie mobilă Moldcell a prezentat astăzi imaginea reînnoită a mărcii sale corporative în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu această ocazie. Reînnoirea brand-ului este strâns legată de o etapă cu semnificaţii simbolice în istoria companiei – aniversarea de 10 ani –, făcând parte din strategia TeliaSonera de a-şi continua fortificarea poziţiilor de leader pe pieţele de telecomunicaţii extrem de dinamice din regiunea Eurasia.

Conferinţa de presă festivă a fost prezidată de următorii reprezentanţi ai Moldcell şi TeliaSonera:

1. Cecilia Edström, vicepreşedinte Senior pe Comunicări Corporative al grupului TeliaSonera, 
2. Halim Ateş, vicepreşedinte, TeliaSonera Eurasia, 
3. Annette von Koskull, vicepreşedinte în funcţiune, coordonator al proiectului de rebranding regional,  
4. Chiril Gaburici, director general Moldcell, 
5. Rodica Verbeniuc, şef secţie Comunicări Corporative, Moldcell.

Conferinţa de presă a fost deschisă de Chiril Gaburici, care a subliniat rolul de lider obţinut de Moldcell pe parcursul istoriei sale de 10 ani pe piaţa de telecomunicaţii din Republica Moldova:
„În decursul celor 10 ani de activitate Moldcell pe piaţa de telecomunicaţii din Moldova, am reuşit să ocupăm cele mai puternice poziţii în ceea ce priveşte calitatea reţelei, serviciilor, nivelul de deservire a clienţilor, inovaţiile, tehnologiile, precum şi investiţiile. Vom continua să ne fortificăm buna reputaţie şi statutul de leader pe piaţă ca şi companie deschisă, transparentă şi social responsabilă, Pe parcursul a zece ani de implicare activă pe piaţa  din Moldova, am câştigat încrederea unui număr de circa un milion de abonaţi! Astăzi, 28 aprilie, Moldcell deschide porţile spre o nouă lume a comunicării, preluând puternicele valori ale grupului din care face parte şi beneficiind de o imagine reînnoită.” – a concluzionat domnul Gaburici.

Reînnoirea brandului Moldcell scoate în evidenţă apartenenţa companiei din Moldova la vasta „familie” de operatori ai TeliaSonera, unul dintre cele mai influente grupuri europene de telecomunicaţii, prezent pe 20 de pieţe în ţările Nordice şi Baltice, în Spania şi pieţele emergente ale Eurasiei, inclusiv Federaţia Rusă şi Turcia. Patru operatori din TeliaSonera Eurasia au trecut deja prin procesul de reînnoire a mărcilor, în corespundere cu noul design regional şi valorile comune: Kcell în Kazahstan (martie 2009), Geocell în Georgia (mai 2009), Ncell în Nepal (martie 2010) şi Tcell în Tadjikistan (martie 2010).

Cecilia Edström a felicitat Moldcell cu ocazia aniversării, arătându-se sigură că, şi în viitor, operatorul va atinge performanţe şi mai înalte, cu suportul continuu al TeliaSonera:
„Sunt onorată să mă aflu astăzi aici, să mă alătur sărbătoririi aniversării de 10 ani a Moldcell, dar şi noua identitate modernă şi locală a mărcii. TeliaSonera are în spate peste 100 de ani de istorie şi experienţă în domeniul telecomunicaţiilor. Statutul pe care l-am moştenit – de pionier al industriei de telecomunicaţii – ne onorează, mai ales că am atins acest nivel fiind inovatori, de încredere şi în permanenţă receptivi la dorinţele şi necesităţile abonaţilor. Prin urmare, dezideratul nostru şi cel al Moldcell este să oferim cel mai înalt nivel de calitate a serviciilor şi deservirii abonaţilor. Cred cu fermitate că poziţiile Moldcell pe piaţa din Moldova vor continua să se fortifice datorită cooperării în continuă evoluţie şi a suportului necondiţionat oferit de TeliaSonera. Noua identitate a mărcii Moldcell pe care o prezentăm astăzi constituie o combinaţie unică dintre puternica identitate locală a operatorului şi transferul continuu de cunoştinţe şi experienţă din partea TeliaSonera.”

Halim Ateş a felicitat echipa Moldcell cu ocazia reînnoirii imaginii, arătându-se impresionat de puterea pe care o oferă apartenenţa la un operator de telecomunicaţii de top: 
„Mă bucură lansarea mărcii reînnoite Moldcell, susţinută de privilegiul de a face parte din grupul de telecomunicaţii european TeliaSonera. Moldcell şi TeliaSonera joacă un rol determinant în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii, impulsionând creşterea economică din Moldova. Astăzi iniţiem o nouă etapă în istoria companiei şi intrăm în al doilea deceniu de activitate în această ţară. Marca reînnoită Moldcell vine să sprijine imaginea noastră de operator modern, local, de încredere, care are grijă de clienţii săi.”

Noul design al logo-ului Moldcell include un nou simbol de brand în formă de piatră, de culoare violet intens:

Piatra simbolizează originea, rădăcinile şi patrimoniul, forţa şi fermitatea valorilor şi acţiunilor noastre.

Liniile albe care îmbrăţişează piatra reprezintă conexiunea armonioasă dintre oameni, generaţii şi naţiuni.

Violetul este o culoare regală, nobilă, deosebindu-se de celelalte prin profunzimea şi individualitatea sa. Sugerează încredere, siguranţă, conferind energie şi forţă. Violetul este o culoare cu stil, în legătură directă cu ideea de creativitate, inspirând dorinţa de a explora tot ce e nou şi necunoscut.

„Procesul de rebranding a însemnat pentru noi oportunitatea de a ne apropia şi mai mult de marea noastră familie TeliaSonera, de a reînnoi, a împrospăta, a ţine pasul vieţii moderne, de a fi mai buni” – a conchis Rodica Verbeniuc, în cadrul prezentării noii mărci.

Vorbind despre strategia de brand a TeliaSonera în Eurasia, Annette von Koskull, vicepreşedinte în funcţiune şi coordonator al proiectului de rebranding regional, a menţionat:
„TeliaSonera este o companie internaţională cu o strategie globală dar care, în acelaşi timp, activează ca şi operator local pe fiecare piaţă. Schimbarea numelui operatorului ar însemna să-l lipseşti de identitatea, individualitatea sa. TeliaSonera ţine la statutul său de oaspete pe pieţele unde activează, poartă respect tradiţiilor şi valorilor culturale. Astfel, fiecare companie din cadrul TeliaSonera are personalitatea sa. Este fascinant să faci parte dintr-o familie multinaţională, a cărei valoare inestimabilă este să fii şi să acţionezi ca Unul, păstrând totodată intact farmecul Diversităţii.

De asemenea, Annette von Koskull a menţionat importanţa valorilor comune pe care le împărtăşeşte grupul de companii TeliaSonera, inclusiv Moldcell:
„O nouă imagine nu înseamnă doar schimbarea logo-ului şi culorii. Mărcile noastre au un fundament solid, valori excepţionale care ne unesc şi ne fac mai competitivi. Marca reînnoită Moldcell conferă o viziune mai largă şi mai exactă asupra valorilor companiei şi ale grupului:

  • Deschizător de drumuri pe piaţa de telecomunicaţii, aducând cele mai avansate tehnologii precum şi servicii accesibile, simple în utilizare,
  • Companie de telefonie mobilă modernă şi locală,
  • Parte integrantă a vieţii oamenilor, unind prin comunicare toate generaţiile,
  • Deschidere spre schimbări pozitive şi operativitate în adaptarea la necesităţile pieţei şi consumatorilor,
  • Oportunităţi mai bune pentru comunitate, contribuţii la dezvoltarea economică şi socială a Moldovei, integrând conceptul de responsabilitate social corporativă în activitatea cotidiană.”

La sfârşitul conferinţei de presă, Chiril Gaburici a declarat că odată cu noua imagine operatorul va aduce şi  mai multe oportunităţi pentru abonaţii moldoveni. Pe lângă reînnoirea mărcii, Moldcell a anunţat lansarea unor produse ajustate şi a unei reţele de vânzări reconstruită care vin să susţină strategia Moldcell de a oferi servicii şi deservire de cea mai bună calitate utilizatorilor săi.

Distinşii oaspeţi de la TeliaSonera au menţionat înaltul nivel profesionist al rebrandingului realizat în Moldova de Moldcell, remarcând complexitatea, originalitatea şi stilul elegant al mărcii reînnoite.

NOTE:

Despre Moldcell:
Operatorul GSM Moldcell şi-a început activitatea în aprilie 2000, revoluţionând piaţa de telecomunicaţii mobile din Republica Moldova. La 31 martie 2010, reţeaua Moldcell acoperea aproape 100% din teritoriul şi populaţia Moldovei. Până la ora actuală, compania a investit circa 1.7 miliarde lei în infrastructura ţării şi peste 2 miliarde lei au fost utilizate de operator pe teritoriul Moldovei pentru acoperirea cheltuielilor legate de taxe, salarii, proiecte socio-culturale etc. Pe parcursul anului 2010, TeliaSonera intenţionează să investească circa 180 milioane lei în dezvoltarea infrastructurii operatorului de telefonie mobilă Moldcell.

Moldcell a fost primul operator din Moldova care a oferit servicii precum  SMS, Callnotes, MMS, Callme, setul complet de servicii Blackberry etc. şi tehnologii precum  USSD, GPRS/EDGE, Camel, 3.5G etc. Acţionarul majoritar al companiei (74%) este unul dintre cele mai influente şi inovatoare grupuri de telecomunicaţii din lume – TeliaSonera. Pentru a afla mai multe informaţii despre Moldcell, vă rugăm să accesaţi site-ul www.moldcell.md

Despre TeliaSonera
TeliaSonera oferă servicii de telecomunicaţii în ţările Nordice şi Baltice, pe pieţele emergente ale Eurasiei, inclusiv Federaţia Rusă şi Turcia, precum şi în Spania. La ora actuală, TeliaSonera este prezentă pe 20 de pieţe cu aproape 460 milioane de locuitori. În 2009, numărul abonărilor a ajuns la 150 milioane, suma net a vânzărilor a atins suma de 14.3 miliarde dolari americani. Tot în 2009, aproximativ 30 000 de angajaţi activau în cadrul grupului. Acţiunile TeliaSonera sunt listate la bursele de valori NASDAQ OMX din Stockholm şi Helsinki. Cei mai mari acţionari ai grupului sunt Statul Suedez cu 37.3 procente din acţiuni şi voturi, precum şi Statul Finlandez cu 13.7%. În luna februarie 2010, valoarea de piaţă era de aproape 30 miliarde dolari americani.

TeliaSonera oferă acces la reţele şi servicii de telecomunicaţii care ajută oamenii şi companiile să comunice simplu, eficient, fără a pune în pericol mediul ambiant. TeliaSonera aduce un plus de valoare oferind cel mai înalt nivel de calitate a serviciilor şi deservire a clienţilor, asigurând calitatea reţelelor şi atingând cea mai performantă structură a costurilor. TeliaSonera este un grup internaţional cu o strategie globală, dar cu o atitudine adaptată specificului fiecărei ţări unde activează.

Pe pieţele emergente din Eurasia, TeliaSonera deţine pachete majoritare de acţiuni ale operatorilor mobili de top în Kazahstan (Kcell), Azerbaidjan (Azercell), Georgia (Geocell), Moldova (Moldcell), Tadjikistan (Tcell), Uzbekistan (Ucell), Nepal (Ncell) şi Cambodgia (Star-Cell). TeliaSonera este de asemenea acţionar minoritar al Megafon în Rusia şi Turkcell în Turcia. Pentru a afla mai multe informaţii despre TeliaSonera, vă rugăm să accesaţi site-ul www.teliasonera.com