Moldcell încurajează politicile de non-discriminare

Luni, 14 aprilie, în baza bunelor practici prezentate de Moldcell şi Gas Natural Fenosa, peste 50 de companii private din Moldova au fost încurajate să semneze, în premieră, un angajament public privind nediscriminarea și asigurarea egalității de șanse în relațiile de muncă în cadrul Forumului Angajatorilor pentru Non-Discriminare (FAND).

Documentul se bazează pe principiile de evitare a discriminării la recrutare, selecție, angajare, promovarea în funcție, remunerarea, perfecționarea profesională, etc.

Directorului general Moldcell, Barkin Secen a declarat în cadrul FAND că „Moldcell este compania care aplică standardele internaționale în raport cu angajații săi, asigură egalitatea de șanse și promovează măsurile de non-discriminare”.

„Încurajăm angajatorii naționali să implementeze politici active de non-discriminare la locul de muncă, fiindcă asigurarea egalității și non-discriminării este posibilă în Moldova, iar scopul acestui forum este sensibilizarea companiilor din mediul privat” a ținut să precizeze Svetlana Bodaci, Directorul Departamentului Resurse Umane din cadrul companiei Moldcell.

Forumul Angajatorilor pentru Non-Discriminare a fost susținut de Fundația Soros-Moldova, Fundația Est-Europeană și Guvernul Suediei, precum și câteva organizații non guvernamentale din domeniul drepturilor omului.