Prim-ministrul RM apreciază activitatea TeliaSonera

Între 17 şi 19 ianuarie, o delegaţie moldovenească, condusă de Premierul Vlad Filat, a întreprins o vizită de lucru în Azerbaidjan. Din programul oficialilor şi oamenilor de afaceri la Baku a făcut parte şi o întâlnire cu Vicepreşedintele TeliaSonera Eurasia, Halim Ateş, Directorul General al companiei Azercell, Ali Agan, şi Directorul General Moldcell, Chiril Gaburici.

Prim-ministrul Vlad Filat a apreciat activitatea TeliaSonera Eurasia, optând pentru intensificarea investiţiilor şi în Republica Moldova.

„Grupul TeliaSonera va continua să investească în dezvoltarea pieţei telefoniei mobile din Moldova”, a declarat Halim Ateş în cadrul întrevederii. Vicepreşedintele TeliaSonera Eurasia a  adăugat că, în ultimii 10 ani, în Moldova au fost efectuate investiţii de 200 milioane dolari SUA şi a promis că acest proces va continua.

Conform informaţiei prezentate, Azercell – parte a grupului TeliaSonera în Azerbaidjan – deţine la ora actuală 54% din piaţa de telefonie mobilă azeră, fiind şi cel mai mare contribuabil la bugetul statului de pe segmentul nepetrolier.

Halim Ateş i-a înmânat Premierului Republicii Moldova o diplomă de onoare pentru contribuţie la dezvoltarea sectorului telefoniei mobile.

Grupul internaţional de telecomunicaţii suedezo-finlandez TeliaSonera deserveşte circa 165 milioane abonaţi pe 20 de pieţe ale lumii, inclusiv 7 ţări din regiunea Eurasia. Deşi operează în baza unei strategii globale, TeliaSonera acordă o importanţă deosebită specificului fiecărei ţări, pune preţ pe experienţa şi specialiştii locali, acţionând cu respect faţă de valorile şi tradiţiile pieţelor unde îşi desfăşoară activitatea.