Ce este eSIM și cum funcționează

eSIM este o cartelă SIM digitală. Cu ea nu mai ai nevoie să introduci o cartelă SIM fizică în telefon. Cipul necesar este integrat în smartphone, trebuie doar să scanezi QR codul oferit de Moldcell si numărul va fi instalat pe telefon. Important: lista de contacte de pe SIM-ul fizic nu se va transfera, așa că va trebui să faci o copie a contactelor.

eSIM nu poate fi distrus sau pierdut. În același timp, o cartelă SIM digitală face același lucru ca una obișnuită – îți asigură conexiune mobilă și Internet. Verifică mai jos dacă telefonul tău suportă tehnologia eSIM și activează-l în 4 pași simpli.

eSIM e disponibil pentru abonații Moldcell, persoane fizice și juridice, utilizatori ai abonamentelor Voce, Internet ca lumea și e-Abonament.

 

Avantajele tehnologiei eSIM

 • Mereu în telefonul tău

  eSIM este integrat direct în telefon. Deci, te poți conecta la rețeaua Moldcell fără un SIM fizic. În plus, poți să fii sigur că nu vei pierde eSIM-ul niciodată.

 • Funcții de Dual SIM

  Poți utiliza 2 numere concomitent: pe SIM obișnuit și pe eSIM. E un mod excelent de a separa apelurile personale de cele de serviciu.

 • Îți protejează datele

  eSIM este protejat prin blocarea telefonului. Dacă telefonul este furat, acesta va împiedica atacatorii să aibă acces la datele personale, bancare, etc.

 • Inovații și grijă față de mediu

  Cu eSIM pășești într-o nouă etapă a evoluției pentru dispozitivele mobile. În plus, fiind o cartelă complet digitală, contribui la protecția mediului.

Cum activezi eSIM

 • Conectează telefonul
  sau tableta ta la o rețea
  Wi-Fi.
 • Accesează eSIM
  din setările de conexiune
  mobilă ale dispozitivului.
 • Scanează QR codul
  primit pentru instalare.
  Află mai jos cum poți
  obține QR codul.
 • Urmează instrucțiunile
  de pe ecran. Vei primi un
  SMS de confirmare după
  instalarea eSIM.

Cum obții QR codul

 • 1.Vino în magazinele directe
  Moldcell Center, cu un act
  de identitate valabil.
 • 2.Vei primi QR codul printat sau la adresa ta electronică.
 • 3.Urmează pașii de instalare pentru a activa eSIM-ul.

Telefoane compatibile

Apple 11/12/XR/XS/SE, iPhone 11/12 Pro, iPhone 11/12 Pro Max, iPhone XS Max, iPhone 12 mini; Apple iPad iPad 2019, iPad Air 2019, iPad mini S, iPad Pro 11/12.9; Samsung Galaxy S20/S20+, S20 Ultra, Galaxy Fold, Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Note 20/Note 20 Ultra; Huawei P40/P40 Pro, Mate 40 Pro; Motorola RAZR, RAZR 5G; Google Pixel 3/3a/3 XL/3a XL, Pixel 4/4a/4 XL, Pixel 5; Microsoft Surface Duo;

Lista de modele este actualizată în permanență. La moment, eSIM de la Moldcell nu este disponibil pentru alte gadgeturi portabile, cum ar fi ceasurile inteligente Apple sau Google.

Întrebări frecvente

   
  Ce trebuie să știu înainte să înlocuiesc SIM-ul meu actual cu eSIM?
  Trebuie să ții cont că lista de contacte și datele existente pe SIM-ul tău fizic nu se vor transfera, așa că asigură-te că ai facut o copie a acestora.
 
   
  Cât costă activarea eSIM?
  Activarea eSIM este gratuită și este disponibilă pentru abonații Moldcell, persoane fizice și juridice, utilizatori ai abonamentelor Voce, Internet ca lumea, e-Abonament.
 
   
  Pot folosi eSIM și SIM obișnuit concomitent, în același telefon?
  Da, dacă ai un telefon compatibil, poți utiliza ambele cartele SIM cu funcția de Dual SIM. eSIM-ul oferă aceleași posibilități ca un SIM obișnuit. Doar selectează opțiunile pentru aceste 2 conexiuni.
 
   
  Câte numere de telefon pot instala pe dispozitivul meu mobil compatibil eSIM?
  În scenariile testate de noi, am instalat până la 5 profile de eSIM. Numărul maxim, însă, depinde de capacitatea de stocare a fiecărui producător de dispozitive mobile.

Chiar dacă vei avea mai multe numere de telefon instalate, doar pe unul dintre ele îl vei putea seta ca activ la un moment dat.
 
   
  Cât timp este valabil QR codul primit?
  QR codul nu are un termen limită de valabilitate. Însă, odată scanat, acesta nu mai poate fi reutilizat.
 
   
  Ce fac dacă nu pot descărca profilul de eSIM sau întâmpin alte dificultăți?
  Dacă nu reușești instalarea profilului, te rugăm să vii în cel mai apropiat magazin direct Moldcell Center sau contactează Serviciul Suport Clienți Corporativi la 022 20 60 60. Până la instalarea cu succes a profilului de eSIM, vechiul SIM va rămâne activ și îl vei putea utiliza în continuare.
 
   
  Ce fac dacă am pierdut telefonul sau vreau să îl schimb?
  eSIM este parte din telefonul tău și, deci, în ambele situații va fi nevoie să ne soliciți un QR cod nou pentru descărcarea eSIM-ului sau un SIM fizic în caz dacă telefonul nu suportă tehnologia eSIM.
În cazul pierderii sau furtului telefonului în care este activat un profil eSIM, te rugăm să soliciți imediat dezactivarea serviciilor pentru numărul de telefon respectiv, apelând la Serviciul Suport Clienți Corporativi la 022 20 60 60.
 
   
  Ce se întâmplă dacă șterg profilul de eSIM din telefon?
  Din păcate, nu vei mai avea acces la serviciu pentru numărul respective. Înainte de a șterge profilul de eSIM, asigură-te că ai o conexiune Wi-Fi pentru reinstalare sau un alt SIM de înlocuire.
 
   
  Termeni și condiții de activare și utilizare eSIM
  Termeni și condiții de activare și utilizare eSIM - aici.